Lietuvos kariuomenei – 90 metų

Šiais metais sukanka 90 metų, kai buvo atkurta Lietuvos kariuomenė. Oficialia kariuomenės atkūrimo diena laikoma lapkričio 23-oji, tačiau minėjimo renginiai pradeda jau nuo šio sekmadienio.

Lietuvos kariuomenė šventinius renginius lapkričio 16-23 dienomis surengs įvairiuose šalies miestuose - Šiauliuose, Druskininkuose, Tauragėje, Joniškyje, Marijampolėje, Alytuje, Panevėžyje, Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje. Bus laikomos Šv. mišios, pagerbtas žuvusių Lietuvos karių atminimas, vyks iškilmingos rikiuotės, konkursai, karinių orkestrų pasirodymai, parodos, atvirų durų dienos, karius ir miestelėnus su švente pasveikins Lietuvos karinių oro pajėgų orlaiviai ir NATO greitojo reagavimo Oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekančio JAV Karinių oro pajėgų kontingento naikintuvai.

Ypatingas šių metų dienos akcentas - iškilminga karių rikiuotė Arkikatedros aikštėje Vilniuje ir po jos vyksiantis paradas, kurio metu 800 karių iš visų Lietuvos kariuomenės pajėgų žygiuos Gedimino prospektu iki Seimo rūmų bei istorinis Kauno ir Ruklos dalinių karių, ginkluotės ir technikos karinis paradas Kaune.

Kariuomenės diena - tai visų pirma pačių karių šventė. Šiais metais specialiai Lietuvos kariuomenės atkūrimo 90-mečio proga bus rengiami šventiniai koncertai, į kuriuos pakviesti visi krašto apsaugos sistemoje tarnaujantieji ir dirbantieji. Kariuomenės dienos koncertuose Klaipėdoje, Šiauliuose, Kaune ir Vilniuje su Lietuvos kariuomenės orkestru ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendu koncertuos žinomi Lietuvos atlikėjai.

Visa renginių programa skelbiama Krašto apsaugos ministerijos interneto svetainėje.


Šiame straipsnyje: kariuomenėjubiliejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių