Lietuvos kariniai laivai dalyvaus pratybose Danijoje ir Vokietijoje

Trečiadienį du Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai iš Klaipėdos išplaukė dalyvauti tarptautinėse pratybose Vokietijos ir Danijos vandenyse, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas P14 „Aukštaitis“ ir Baltijos šalių priešmininės kovos laivų eskadrai priskirtas aprūpinimo laivas „Jotvingis“ (N42) dalyvaus tarptautinėse karinėse pratybose Danex/„Šiauriniai krantai 2011“, kurios rugsėjo 9-23 dienomis vyks  centrinėje ir vakarinėje Baltijos jūros dalyse, Vokietijos ir Danijos vandenyse.

Pratybose planuoja dalyvauti 50 karinių laivų, taip pat orlaiviai, specialių operacijų ir kitų pajėgų kariniai vienetai iš 19 šalių: Belgijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, JAV, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos, Šveicarijos, Olandijos, Norvegijos, Italijos, Izraelio, Turkijos.

Anot ministerijos, šiomis pratybomis bus siekiama gerinti karinių jūrų pajėgų, oro ir specialiųjų operacijų pajėgų ir jiems vadovaujančių štabų gebėjimus bendrai veikti krizių atvejais.

Pagal pratybų scenarijų kariniai vienetai bus suskirstyti į dvi grupes, iš kurių viena imituos puolimą, kita – pagalbos teikimą užpultajai šaliai.


Šiame straipsnyje: Jotvingislaivynaspratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
yra didele galimybe kad tie pluduriuojantys lietuvos kaliosai gali paskesti Danijos vandenyse,kaip kad nukrito skraidantis kibiras albatrosas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių