Lietuvos gyventojai maitinasi sveikai

Dauguma Lietuvos gyventojų mano, kad jie maitinasi sveikai. Tai parodė „GfK CR Baltic" gegužę atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

Šiais duomenimis, 9 proc. apklaustųjų teigė, kad sveikai maitinasi visada, ketvirtadalis - dažnai, o pusė - vidutiniškai dažnai. 4 proc. Lietuvos gyventojų teigė sveikai nesimaitiną niekada.

Dažnai maitintis sveikai labiausiai linkę pensininkai ir vadovai, o dauguma moksleivių bei studentų teigė, kad jie sveikai maitinasi vidutiniškai dažnai.

Lietuvos gyventojai sveiką mitybą dažniausiai tapatina su vaisiais ir daržovėmis, o informaciją apie ją gauna iš televizijos.

Apklausos duomenimis, 41 proc. respondentų pritarė teiginiui, kad sveika mityba - tai kuo daugiau vaisių ir daržovių. Ši tendencija ypač ryški tarp vyresnio amžiaus šalies gyventojų.

Kas trečias respondentas sveiką mitybą tapatina su saiku. Saikingas maitinimasis yra svarbiausias veiksnys 20-25 metų amžiaus Lietuvos gyventojams.

Šviežiai gaminamas maistas ir ekologiški produktai sulaukė atitinkamai 37 ir 27 proc. apklaustųjų pritarimo.

Pagrindiniais informacijos apie sveiką mitybą šaltiniais įvardyti televizija, knygos apie sveiką mitybą bei internetas. Mažiausiai informacijos šia tema ieškoma spaudoje.

"Klaipėdos" nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių