Lietuvos Birutės susitiko Birutės kalne

Savaitgalį į rudenėjantį parką palangiškius ir kurorto svečius kvietė „Birutės parko dienos“ renginiai. Ypač jame buvo laukiamos Birutės iš visos Lietuvos.

Birutės parko diena pirmą kartą surengta prieš trejus metus, kada buvo švenčiamas parko įkūrimo 110-ies metų jubiliejus. Trečią kartą vyksiančioje parko šventėje bus atidaryta palangiškio Aldo Žuolio fotodarbų paroda. Prie Žemaičių kalnelio bus galima dalyvauti kuriant žemės meno kompoziciją „Kunigaikštienės Birutės gyvenimo kelias“. Bevaikštantys prie tvenkinio galės pamatyti parko rūmų įkūrėjų gyvenimo akimirkas, pranešė Lietuvos radijas.

Pirmą kartą čia buvo skelbiamas ir visų Lietuvos Biručių susitikimas. Jos galės pasirašyti viešnių knygoje ant Birutės kalno esančioje koplytėlėje, įausti savo žolyną į „Tūkstantmečio takelį Lietuvai“.

Šventės organizatorė Aušra Latonienė sako, kad tikimasi atvyksiant kelių šimtų Biručių. Esą tokiu vardu pavadintų moterų šalyje dar yra daug, tačiau naujagimėms šis vardas jau duodamas retai.

Pasak Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus inspektorės Irenos Zabulienės, per pastaruosius trejus metus uostamiestyje Birute pavadinta buvo tik viena mergaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių