Lietuvos ambasadoriams rekomenduojama aktyviau naudoti „Twitter“

Artėjant Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungai (ES), Lietuvos užsienio reikalų ministerija rekomendavo ambasadoriams aktyviau naudotis socialiniu tinklu „Twitter“ ir kitomis naujomis komunikavimo priemonėmis.

„URM rekomendavo diplomatinių atstovybių vadovams aktyviau išnaudoti informacijos sklaidai naujas komunikavimo priemones, taip pat ir socialinį tinklą Twitter, kadangi tai svarūs, papildomi įrankiai informuoti platesnę auditoriją apie savo veiklą, kas itin svarbu pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpiu“, - atsakydama į BNS klausimą nurodė ministerija.

Pasak ministerijos, kitų šalių - JAV, Slovėnijos, Švedijos, Jungtinės Karalystės - patirtis rodo, kad socialinis tinklas „Twitter“ populiarėja ne tik tarp diplomatų, bet tampa vis svarbesne diplomatinių atstovybių komunikacijos priemone.

„Pažymėtina, kad nemaža dalis Lietuvos diplomatinių atstovybių ir jų vadovų jau kurį laiką sėkmingai ir aktyviai savo veiklai viešinti naudoja tokius socialinius tinklalapius kaip Facebook ar Twitter“, - rašoma BNS atsiųstame ministerijos komentare.

Socialinį tinklą „Twitter“ paskutiniu metu aktyviai naudoja užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Lietuvos nuolatinė atstovybė ES, Lietuvos ambasadoriai Jungtinėse Valstijose, Švedijoje. Šiame tinkle angliškai trumpus pranešimus skelbia prezidentės Dalios Grybauskaitės, lietuviškai - premjero Algirdo Butkevičiaus komandos.

Lietuva ES pirmininkaus šių metų antrąjį pusmetį.

 


Šiame straipsnyje: Twittersocialiniai tinklai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių