Lietuvoje vieši Lenkijos prezidentas B.Komorowskis (atnaujinta)

Jeigu Lietuvoje neliks mokymo lenkų kalba, neliks ir tautinės lenkų mažumos, sako Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis).

„Be švietimo sistemos nė viena tautinė mažuma negali gyvuoti. Visi tai supranta - kaip ir lietuviai Lenkijoje, taip ir lenkai Lietuvoje. Supantame ir mes, kad lenkų mažumos švietimas Lietuvoje - tai būti ar nebūti lenkų mažumoms čia“, - teigė jis ketvirtadienį lankydamasis Šalčininkų J.Sniadeckio gimnazijoje.

Apie lenkų tautinės mažumos padėtį Lietuvoje kalbėjo europarlamentaras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovas Valdemaras Tomaševskis, Seimo nariai Jaroslavas Narkevičius ir Michalas Mackevičius.

Vietos pedagogų atstovė pranešė, kad kovo 17 dieną jie „išeis į gatves“, kad būtų išgirstas jų balsas. Vietos lenkai tą dieną Vilniuje rengia eiseną, protestuodami prieš Švietimo įstatymo nuostatas, kuriomis sulyginti reikalavimai laikantiesiems lietuvių kalbos egzaminą ir išplėstas dėstymas lietuvių kalba.

Svečio garbei gimnazija buvo papuošta Lietuvos ir Lenkijos vėliavų spalvomis, moksleiviai surengė koncertą.

Lenkijos prezidentas Šalčininkuose lankėsi pirmą kartą.

B.Komorowskis ketvirtadienį į Lietuvą atvyko paminėti Valstybės atkūrimo dienos. Po viešnagės Šalčininkuose jis susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, pasveikins sostinės gyventojus prie Prezidentūros S.Daukanto aikštėje, dalyvaus šv. Mišiose arkikatedroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
Pagal tokią logiką lietuvių tautinė mažuma sąmoningai naikinama Lenkijoje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių