Lietuvoje kol kas Dūmos rinkimuose balsavo 2,5 tūkst. Rusijos piliečių

16 val. duomenimis, Lietuvoje per Dūmos rinkimus balsavo 2,5 tūkst. Rusijos piliečių, pranešė Rusijos ambasada Vilniuje.

Iš viso konsuliniame Rusijos ambasados ir generalinio konsulato Klaipėdoje sąraše yra apie 13,5 tūkst. žmonių, kurie turi balsavimo teisę

Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės ir Utenos apylinkėse gyvenantys Rusijos piliečiai gali balsuoti ambasadoje Vilniuje esančiame balsavimo punkte. Klaipėdoje, Šiauliuose, Tauragėje ir Telšiuose gyvenantys Rusijos piliečiams galimybė balsuoti suteikta uostamiestyje esančiame generaliniame konsulate. Utenos ir Visagino apylinkėse gyvenantys rusai savo valią gali pareikšti balsavimo punkte, kuris įkurtas Visagine.

Kol kas jokių neramumų nėra užfiksuota, o rinkimus Vilniuje stebi stebėtojai iš Rusijos Komunistų partijos ir partijos „Vieningoji Rusija“.

Per šiuos rinkimus Dūma pirmą kartą renkama penkerių metų kadencijai, iki šiol kadencija trukdavo ketverius metus.

Rusijos Dūmoje yra 450 vietų.


Šiame straipsnyje: DūmaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuomenė

Visuomenė portretas
Rusijos rusai turi patys išsirinkti tokią valdžią, kuri pagerintų žmonių padėtį ir sureguliuotų ūkinę sistemą. Pasaulis smerkia parlamentinį valdymą.

to Visuomenė

to Visuomenė portretas
Rusijoje visi Prezidentinio valdymo požymiai. O jei 'Pasaulis smerkia parlamentinį valdymą.', tai reiškia smerkia Lietuvos valdymą. LR Konstitucinis teismas kažkada pasysakė, kad Lietuva yra parlamentinė respublika su prezidentinės respublikos bruožais,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių