Lietuvoje ketvirtadienį lankysis V.Janukovyčius

Šį ketvirtadienį į Lietuvą atvyks Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius, su kuriuo ketinama aptarti dvišalius ryšius ir Kijevo eurointegracinius siekius, pirmadienį sakė Lietuvos prezidentės patarėjas.

"Vilniuje įvyks prezidentų tarybos posėdis, kuriame bus aptariamas bendradarbiavimo Ukrainos aspiracijų europiniame kontekste klausimai, ekonominio bendradarbiavimo, užsienio politikos klausimai, regioninis bendradarbiavimas, santykiai su kaimynais", - BNS sakė prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Darius Semaška.

Anot patarėjo, abu prezidentai ketina sutarti dėl bendradarbiavimo gairių 2011 ir 2012 metams.

Šių metų vasarį Ukrainos prezidento pareigas pradėjęs eiti V.Janukovyčius Vilniuje turėtų susitikti su prezidente D.Grybauskaite, Seimo pirmininke Irena Degutiene ir premjeru Andriumi Kubiliumi.

Prezidentė D.Grybauskaitė vizito išvakarėse pabrėžė, kad Lietuva remia Ukrainos eurointegracines pastangas.

"Ukraina yra svarbi Lietuvos ir visos Europos Sąjungos partnerė. Rytų Europos ir Juodosios jūros regiono demokratinė raida ir stabilumas priklauso nuo sėkmingo ir efektyvaus Ukrainos europinės integracijos proceso. Lietuva remia Ukrainos eurointegracines pastangas ", - pareiškė prezidentė pirmadienį išplatintame pranešime spaudai.

V.Janukovyčius iki šiol nėra atsikratęs prorusiško politiko etiketės, tačiau nuolatos pabrėžia norą aktyviau bendradarbiauti su Europos Sąjunga.

Šiemet prezidento rinkimuose jis įveikė Juliją Tymošenko. V.Janukovyčius dalyvavo ir 2004-ųjų prezidento rinkimuose, tačiau po kaltinimų rinkimų rezultatų klastojimu ir vadinamosios oranžinės revoliucijos pakartotiniame balsavime pralaimėjo Viktorui Juščenkai.

Lietuvoje ne kartą yra viešėję visi ligšioliniai Ukrainos prezidentai. V.Janukovyčius Lietuvoje lankėsi 2003-iaisiais būdamas Ukrainos premjeru.


Šiame straipsnyje: Viktoras Janukovyčius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių