Lietuvoje gyvenantys Rusijos piliečiai renka savo šalies parlamentą

Lietuvoje gyvenantys Rusijos piliečiai sekmadienį rinks savo šalies parlamentą - Valstybės Dūmą.

Rusijos ambasados Vilniuje duomenimis, Lietuvoje šiuo metu gyvena kiek daugiau nei 13 tūkst. Rusijos piliečių, kurie gali balsuoti Dūmos rinkimuose.

„Šiuo metu konsuliniame Rusijos ambasados ir generalinio konsulato Klaipėdoje sąraše yra apie 13,5 tūkst. žmonių, kurie turi balsavimo teisę“, – sakoma ambasados Vilniuje atsakyme BNS.

Pasak ambasados, per rinkimus Lietuvoje veiks trys balsavimo punktai.

Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės ir Utenos apylinkėse gyvenantys Rusijos piliečiai galės balsuoti ambasadoje Vilniuje esančiame balsavimo punkte. Klaipėdoje, Šiauliuose, Tauragėje ir Telšiuose gyvenantys Rusijos piliečiams galimybė balsuoti bus suteikta uostamiestyje esančiame generaliniame konsulate. Utenos ir Visagino apylinkėse gyvenantys rusai savo valią galės pareikšti balsavimo punkte, kuris bus įkurtas Visagine.

Per šiuos rinkimus Dūma pirmą kartą bus renkama penkerių metų kadencijai, iki šiol kadencija trukdavo ketverius metus.

Rusijos Dūmoje yra 450 vietų.


Šiame straipsnyje: DūmaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Liurbis

Liurbis portretas
Man nesuprantama, kaip gyvenantys Lietuvoje, turintys lietuviškus pasus, pilietybę, renka kitos šalies parlamentą. Gal kas paaiškins?

13.001

13.001 portretas
13 tukst. neturi lietuvos pilietibes ,o turi rusu t.y. studentai, zmones kurie cia dirba, gyvena , ir tie kurie atvaziavo i svecius . ir t.t.

man atrodo

man atrodo portretas
kad ir turintys lietuvos pilietybę renka tą savo parlamentą (KGB forumą), kas juos patikrins? Jie, kaip ir lenkai, visokiais būdais stengsis išsirinkti sau įprastą valdžią.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių