Lietuvoje daugiausiai užsieniečių – iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos

Lietuvoje 2012 metų pradžioje gyveno daugiau kaip 31 tūkst. užsienio valstybių piliečių ir pilietybės neturinčių asmenų, daugiausia tarp jų buvo Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos piliečių, pirmadienį pranešė Migracijos departamentas.

Preliminariais Gyventojų ir Užsieniečių registrų duomenimis, šių metų pradžioje Lietuvoje gyveno 12,4 tūkst. Rusijos, 5 tūkst. Baltarusijos ir 2,7 tūkst. Ukrainos piliečių.

Iš Europos Sąjungos šalių Lietuvoje daugiausia gyveno Lenkijos (512), Latvijos (495) ir Vokietijos (418) piliečių. Iš viso Lietuvoje gyveno 24,4 tūkst. Europos valstybių piliečių.
Taip pat šalyje gyveno beveik 1,9 tūkst. Azijos valstybių piliečių, daugiausia iš Izraelio (390), Kinijos (320) ir Kazachstano (280). Pernai Azijos šalių piliečių skaičius Lietuvoje padidėjo 5,4 procento.

Migracijos departamento teigimu, Lietuvoje buvo suskaičiuoti 198 čia gyvenantys afrikiečiai, daugiausia - Nigerijos (58), Egipto (57) ir Tuniso (16) piliečiai.

Centrinės ir Pietų Amerikos valstybių piliečių buvo suskaičiuota 90, Australijos ir Okeanijos - 29.
Iš viso Lietuvoje gyvena 117 užsienio valstybių piliečiai. Užsieniečiai sudaro 0,98 proc. Lietuvos gyventojų, jų skaičius per praėjusius metus padidėjo 4,7 procento. Beveik trys ketvirtadaliai užsienio valstybių piliečių ir asmenų be pilietybės gyvena Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Visagine.

Lietuvoje gyvena 4,3 tūkst. asmenų be pilietybės. Pasak pranešimo, per pastaruosius penkerius metus jų skaičius sumažėjo perpus.


Šiame straipsnyje: užsieniečiaiImigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

misa kaluginas

misa kaluginas portretas
kas gi i musu nepriklausoma vaziuos???nebent ciurkos,tranzitu i europa,nusipirke musu pasus.kam ji reikalinga,tokia laiswa bei nepriklausoma???visi is jos bega,nuo demokratijos,ir viso kito meslo.padekokite musu laisvos,ir nepriklausomos,politinems prostitutems...

zamolskis

zamolskis portretas
ruskiai,bulbos,ir kitokie,atvaziuoja tik pagerti,po baseinus duotis.ir,atgalios...tik pakistanieciai,ikliuve,sedi uz tvoros.viskas.

serena miller

serena miller portretas
nu,o kas ten vaziuos?teisyngai kaz kas rase-MES BEGAM IS TEN!!!!!!!!!P.S.tiksliau JAU.ir,VISAM.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių