Lietuvoje bus saulėta, bet nešilta

Artimiausiomis dienomis Lietuvoje numatoma giedra arba dangų dengs ploni debesys, tad ir kritulių dar nebus. Naktimis laikysis šalnos.

Dieną įšils iki + 11–13 °C.

Kaip pastebi sinoptikai, Lietuvoje jau šaltoka – beveik visuose Lietuvos rajonuose pastarosiomis naktimis laikosi nedidelis šaltukas: 1–4 laipsniai šalčio. O Varėnos apylinkėse – ir 5 laipsniai šalčio. Tik kai kuriose vakarinėse Lietuvos vietovėse laikosi 1–2 laispnių šiluma, nes ten, sako specialistai, yra daugiau debesų.

Panaši temperatūra naktimis laikysis visą savaitgalį. Ir apskritai savaitgalį orai išliks panašūs kaip penktadienį.

Beveik visą savaitę Lietuvos orus lemiantis anticiklono Marselio centras penktadienį ir šeštadienį dar labiau priartės prie mūsų (anticiklonas iš Lietuvos turėtų trauktis sekmadienį arba, labiau tikėtina, pirmadienį). Dienomis debesų bus nedaug, be to, jie bus ploni, tad kritulių dar tikrai nesulauksime.

„Didžiausia tikimybė, kad prie Lietuvos ciklonai priartės pirmadienį, o su jais – ir šiek tiek kritulių“, – LTV laidoje „Labas rytas“ kalbėjo klimatologė Audronė Galvonaitė.

„Temperatūra penktadienį po truputį kils ir įsidienojus ji svyruos apie 11 laipsnių šilumos. Šeštadienį slėgis kris, tačiau orai dar beveik nesikeis. Šeštadienį dieną – panašiai kaip penktadienį: laikysis 9–13 laipsnių šiluma. Sekmadienį dieną džiaugsimės 8–11 laipsnių šiluma, nes kitą savaitę šiluma iš Lietuvos jau pasitrauks“, – Lietuvos radijui prognozavo sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Penktadienį ir šeštadienį vėjas dažniau pūs iš pietryčių, rytų krypčių, o šeštadienio vakarą pūs jau šiaurinių krypčių silpnas vėjas. „Pūs gana stiprūs vėjai: 8–13 metrų per sekundę. Vėjo kryptis keisis sekmadienį–pirmadienį, tuomet pūs ne iš rytų, bet šiaurės“, – numato klimatologė A. Galvonaitė.

Sekmadienį, pasak sinoptiko V. Sakalausko, virš Lietuvos nutįs debesų juosta, o naktį į pirmadienį vėl prisiminsime šalnas.


Šiame straipsnyje: orasorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių