Lietuviai pritaria valdžiai dėl derybų su Rusija

Absoliuti Lietuvos gyventojų dauguma pritaria Lietuvos Vyriausybės pozicijai, kad Europos Sąjungos derybose su Rusija būtų svarstomas klausimas dėl patikimo energetikos išteklių tiekimo.

Šiuo klausimu Vyriausybę vieningai palaiko įvairaus amžiaus ir socialinių sluoksnių Lietuvos gyventojai, tiek lietuvių, tiek kitų tautybių.

Tokias tendencijas atskleidė gegužės-birželio mėnesiais Lietuvos užsienio reikalų ministerijos užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa apie Lietuvos užsienio politikos iniciatyvas.

Taip pat absoliuti Lietuvos gyventojų dauguma pritaria Lietuvos pozicijai, kad ES derybose su Rusija būtų svarstomas klausimas dėl Rusijos įsipareigojimo bendradarbiauti su ES kriminalinėse bylose, tarp jų 1991 metų sausio 13-osios Vilniuje ir 1991 metų liepos 31-osios įvykių Medininkuose. Šiuo klausimu sutampa skirtingo amžiaus ir pažiūrų gyventojų nuomonės.

Dauguma gyventojų mano, kad ES derybose su Rusija turi būti svarstomas klausimas dėl žalos atlyginimo asmenims, deportuotiems iš okupuotų Baltijos šalių.

Svarbiais žalos atlyginimo klausimais Vyriausybę palaiko ir dauguma rusų tautybės Lietuvos gyventojų.

Visuomenės dauguma taip pat pritaria, kad ES derybose su Rusija būtų svarstomas klausimas dėl Rusijos įsipareigojimo konstruktyviai spręsti teritorinius konfliktus Gruzijoje ir Moldovoje.

Užsienio reikalų ministerija 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių