Lietuviai didžiuojasi savo valstybe

80 procentų apklaustųjų didžiuojasi būdami Lietuvos piliečiai, savo valstybe didžiuojasi 76 procentai. Toks pasididžiavimas yra būdingas visų socialinių grupių atstovams.

Tą parodė birželį Vyriausybės kanceliarijos užsakymu atlikta reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa įvaizdžio formavimo, narystės ES ir kitomis temomis.

Dauguma (76 proc.) apklaustųjų laiko save europiečiais, taip nemano 15 proc. 72 proc. respondentų remia Lietuvos narystę Europos Sąjungoje, o 16 proc. yra prieš. Aukštas narystės palaikymo lygmuo yra būdingas visoms socialinėms demografinėms grupėms, jis išlieka stabilus jau keletą metų.

59 proc. apklaustųjų teigė, kad į Europos Sąjungą turėtų būti priimamos naujos narės, 13 proc. su tokiu teiginiu nesutinka.

68 proc. apklaustųjų domisi Europos Sąjunga (tarp turinčių aukštąjį išsilavinimą tokių net 84 procentų).

Respondentai buvo klausiami, kokia informacija apie Lietuvą Europos Sąjungoje juos domina. Dažniausiai buvo minimas Europos Sąjungos paramos panaudojimas - 74 proc., kitos dominančios temos: apie eurą, apie tai, kaip atstovaujamos Lietuvos pozicijos, apie sveikatos apsaugos problemas.

Tyrimą 2008 birželio 5-12 d. atliko Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus". 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių