Lietuvai svarbūs aplinkosaugos klausimai svarstomi Briuselyje

Briuselyje vykstančiame Europos Sąjungos (ES) Aplinkos tarybos posėdyje svarstomi Lietuvai Lietuvai aktualūs aplinkosaugos klausimai, susiję su Ignalinos atominės elektrinės uždarymu.

Posėdyje dalyvaujantis laikinasis aplinkos ministras Artūras Paulauskas teigia, kad vienas svarbiausių aptariamų klausimų - ES teisės aktų klimato kaitos ir energetikos klausimais projektai.

„Mes siekiame užtikrinti, kad siūlomi šiltnamio dujų išmetimo mažinimo įsipareigojimai atskiroms ES valstybėms nebūtų neproporcingai dideli. Šis klausimas tampa ypatingai svarbus atsižvelgus į dabartinę pasaulio finansinę - ekonominę recesiją ir Europos Komisijos prognozes dėl poveikio Lietuvos ekonomikai”, - sakė laikinasis aplinkos ministras. 

A.Paulausko teigimu, susitikime prašoma atsižvelgti į išskirtines Lietuvos aplinkybes dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo po 2009 m. Jo padarinių kaštai bus labai dideli. Tai lems šalies BVP  sumažėjimą 3-4 procentais. Todėl bet kokios papildomos ir nepagrįstos išlaidos įsigyjant apyvartinius taršos leidimus nėra priimtinos. Siūloma papildomai įtvirtinti Lietuvai specialų laikiną kompensacinį mechanizmą dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo.


Šiame straipsnyje: aplinkosauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių