Lietuvai – kritika dėl gėjų diskriminacijos

Europos Tarybos vadovas išsakė priekaištų Lietuvai, Ukrainai ir Rusijai dėl seksualines mažumas diskriminuojančių teisės aktų.

„Homoseksualizmas dekriminalizuotas visoje Europoje, bet išankstinis nusistatymas ir veidmainystė vis dar egzistuoja lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų atžvilgiu. Neseniai valstybėse narėse, tokiose kaip Lietuva, Ukraina, ir kai kuriuose Rusijos regionuose buvo pasiūlyti ar net priimti diskriminaciniai teisės aktai“, - sakoma Europos Tarybos generalinio sekretoriaus Thorbjoerno Jaglando pareiškime.

„Tai yra pagrindinių žmogaus teisių pažeidimas ir žingsnis atgal, siekiant pažangos skatinant ir saugant žmogiškąjį orumą“, - teigiama Europos Tarybos interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Pernai ir šiemet didelio tarptautinio atgarsio buvo sulaukęs Lietuvos Seimui pateiktas įstatymo projektas, kuriuo norėta įtvirtinti baudas už homoseksualių santykių propagavimą. Įstatymas nebuvo priimtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
negerbiamas Jaglandai, nemokyk mūsų, kaip mes turim gyvent, ir mes nesakysim, kur tau eit, OK?

Jonas

Jonas portretas
Žydai gali..., (tuo pačiu dėl nuo 2004m. besitęsiančiu žydų „skriaudimo“ klausimu tik paskutiniu metu) iškelti keletą bylų, gali susitarę apšaukti žmogų „psichu“ ir susidoroti, bet paneigti tiesą: "žydas- ne DIEVAS, o žydelka- ne DIEVO, o žydo močia" iš godumo baigiantys sudebilėti žydai negalėjo, negali ir niekada negalės. AMEN ---------------- Žydai mano "teismą" pradeda nuo teismo psichiatrų konsultacinės komisijos (Paskirta 12/20d.). Jiems matyt kyla įtarimas, kad žmogus "nelaikantis žydo 'dievu'- psichas". Taigi, Lietuvėlė nedaug nuo sovietinių laikų nujudėjo, kai "psichu" buvo laikomas kiekvienas atvirai nepripažįstantis "žydų kuriamo šviesaus komunistinio rytojaus". Tik įdomu, ar tokį sprendimą dėl komisijos „pakišo“ landsberginiai prokuratūros žydai, ar čia nagus prikišo Izraelio žydai?

to Jonas

to Jonas portretas
Maziau cia pievas rasyk apie savo zydus pusproti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių