Lietuva žmogaus teises dažniausiai pažeidžia dėl per ilgų teismų

Lietuvoje žmogaus teisės dažniausiai pažeidžiamos dėl per ilgų bylų nagrinėjimo terminų, skelbiama Europos žmogaus teisių teisių teismo (EŽTT) ataskaitoje.

Remiantis rugsėjį paskelbta statistika, pažeidimai dėl pernelyg ilgo proceso nustatyti ketvirtadaliu atveju, 23 proc. sudarė pažeidimai dėl neužtikrintos teisės į laisvę ir asmens neliečiamumą, 17 proc. atvejų buvo pažeista teisė į teisingą teismą, o 16 proc. Lietuva pripažinta kalta dėl to, kad negerbė teisės į privatų ir šeimos gyvenimą.

Pažeidimai dėl teisės į bylos išnagrinėjimą per kuo  trumpiausią laiką dažniausiai fiksuoti visose Europos Tarybos šalyse - jie sudarė vidutiniškai 26 proc. pažeidimų, rodo ataskaita, kurioje apibendrinti 47 šalių duomenys nuo 1959 iki 2010 metų.

Lietuvoje Europos žmogaus teisių konvencija, kurios pažeidimus nagrinėja Strasbūro teismas, įsigaliojo 1995 metais.

Latvijoje ir Estijoje dažniausiai pažeidimai nustatyti dėl pažeistų teisių į laisvę ir asmens neliečiamumą (28 ir 32 proc.)

Strasbūro teismas išnagrinėjo tik vieno iš 50 lietuvių skundą - 98 proc. skundų nėra priimama arba skundai yra išbraukiami. Kai skundai priimami, 80 proc. atvejų pažeidimai nustatomi. Visose 47 valstybėse šis vidurkis yra 83 proc., rodo ataskaita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tie lietuvos teismai tai sudo malimas ir tiek , . byla galima ir per 1-3 dienas issprest na savaite bet nusikalteliai zino kaip issisukt nes butent jiems sukurti istatymai kad jie turetu galimybe issisukt nuo bausmiu . tik va kad gandonai policininkai , prokurorai o veliau ir teisejai , o galu gale viskas sudaryta taip kad palikta galimybe issisukti nuo atsakomybes ir vilkinti bylos laika kuomet neatvykstama i posedi be pateisinamu priezasciu arba del menku ( nera tarnybos kuri pristatytu i posedzius ) , sergama ( nors nera tarnybos kuri tikrintu aferistus ar jie tikrai serga ) , nu ir aisku advokatai cia tai superiniai aferu dalyviai kurie tai tada negali tai dada ir galiausiai byla belekiek laiko tesiasi . O viskas tai kainuoja , teisejai ne tai kad dirbtu o tiesiog jiems taip geriau ir jie viskuo patenkinti nes nei vienas gandonas nesiskundzia net teismu pirmininkai ,. jei butu tarnyba kuri uztikrintu asmenu pristatyma ir tikrinima del ligos tai butu zymiai greitesnis teismu darbas , belieka tik stipriai baust policininkus , prokurorus , teisejus ,. lieka advokatai kuriuos reiketu patobulinti kad dirbtu dviese o ne vienas kad galetu vienas kita pakeisti ar dar kazkaip patobulint kad negaletu tureti tiek bylu kad veliau teismus praleidinet ar tai datas atidelioti ilgesniam laikui .

hm

hm portretas
Siūlau pasižiūrėt (atidžiai; tikrai nėra prasmės žiūrėt, jei nesiekiama peržiūrėt VISKO) ir pamąstyt: Atsidarykit YouTube ir paieškoj surašykit (COPY/PASTE) "Youtube: /watch?v=Wuy6ejCMlzA"

nuomone

nuomone portretas
Lietuvoje labiausiai korumpuotais yra skaitomi Kauno Apygardos ir Kauno m. apylinkes teismai ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių