Lietuva – tarp ES šalių, kuriose didžiausia skurdo grėsmė

Lietuva pagal gyventojų skaičių, kuriems gresia skurdas ar socialinė atskirtis, yra tarp prasčiausiai atrodančių šalių Europos Sąjungoje (ES).

Trečiadienį paskelbti ES statistikos agentūros „Eurostat“ duomenys rodo, kad 2010 metais Lietuvoje skurdas ar atskirtis grėsė 33 proc. gyventojų. Santykinai daugiau tokių žmonių buvo tik Bulgarijoje, (42 proc.), Rumunijoje (41 proc.) ir Latvijoje (38 proc.).

„Eurostat“ šiame tyrime apibendrina duomenis apie pajamas, gyvenimo sąlygas ir užimtumą.

Vidutiniškai ES šis rodiklis siekia 23,4 proc.


Šiame straipsnyje: skurdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

k.o.

k.o. portretas
Dar butu pabuve socdemai valdzioje, tai ir visas simtas % butu....... URA TOVARISCI!!!!!

PK

PK portretas
na štai, įdomu ką dabar sakys valdantieji, nuolat kartojantys, kaip apie jų valdymą bus rašomi vadovėliai - net ir Europa, kuri, pasak konservatorių, turi daugybę problemų, skurdą Lietuvoje mato kaip vieną didžiausių grėsmių. Kaip mažinti socialinę atskirtį ir skurdą ne kartą yra įvardiję Tvarkos ir teisingumo atstovai: progresiniai mokesčiai bei racionalus MMA dydis, kuris leistų ir gyventojams jaustis laimingesniems ir pasilikti gyventi Lietuvoje, ir kaip reikiant išjudintų vidaus rinką, kuri kuo toliau, tuo labiau tampa tik būtiniausių gyvybei poreikių patenkinimu. Socialinio teisingumo sukūrimas Lietuvoje, reikalinga pabrėžti, yra viena iš pagrindinių Tvarkos ir teisingumo nuostatų prieš rinkimus, taigi visi, kuriems dabartinė padėtis įgriso iki gyvo kaulo gali jau dabar nuspręsti už ką balsuoti per ateinančius rinkimus

daugiau

daugiau portretas
negu aišku, kad pasamdyti žurnaliūgos moka iškirpti tik jiems tinkamas vietas iš užsienio žiniasklaidos. O ką sako moksliniai tyrimai nutyli. Bet visko gali būti, kad Lietuvai grėsė skurdas, gerai, kad Kubilius dar šiaip taip ištraukė šitą mėšliną kirkilo vežimą, nors visokie ekonomikos institutai gieda giesmę, viltingai nukreiptą į komunistus, t.y. socdemus, uspaskichus ir paksiečius. Taigi, kad nenuskurstume, rinkite juos, tik vėliau neverkite, nes jau bus tikrai per vėlu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių