Lietuva taps Tarptautinės antikorupcijos akademijos nare

Nuo gegužės 21 dienos Lietuva oficialiai taps Austrijos sostinėje Vienoje įsikūrusios Tarptautinės antikorupcijos akademijos 63-ąja nare, pranešė Teisingumo ministerija.

Apie tai Lietuvai pranešė Austrijos tarptautinių ir Europos reikalų ministerija, gavusi Lietuvos prezidentės pasirašytus ratifikacinius raštus dėl mūsų šalies prisijungimo prie Tarptautinės antikorupcijos akademijos.

Tokį susitarimą dėl šios akademijos steigimo Seimas ratifikavo sausio 17 dieną.

Tarptautinė antikorupcijos akademija įsteigta 2010 metų rugsėjo 2 dieną, ją inicijavo Austrija, Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo biuras (UNODC), Tarptautinė kriminalinės policijos organizacija (INTERPOL) ir Europos kovos su sukčiavimu tarnyba (OLAF).

„Lietuvai tapus šios organizacijos nare, mūsų šalies teisėsaugos institucijos, kovojančios su korupcija, turės visas galimybes įgyti naujų žinių šioje srityje, susipažinti su naujausiais moksliniais tyrimais kitose demokratinėse valstybėse. Manau, kad dalyvavimas šioje organizacijoje leis mažinti korupciją“, - pranešime spaudai cituojamas teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Narystė šioje organizacijoje Lietuvai nieko nekainuos, nes pagal Tarptautinės antikorupcijos akademijos sutartį ši organizacija išlaikoma tik iš savanoriškų finansinių įnašų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
muset uzsieniecius mokins korupcijos isvesejimo pagrindu.

mažai tikėtina

mažai tikėtina portretas
Mažai tikėtina,kad valdininkai "nori pasveikti".... Greičiau jau bus sugalvota daug "Projektų kaip įgyvendinti nekyšininkavimą" ,kad praplauti Europinius pinigus....Deja , deja....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių