Lietuvą siaubia pernykštės žolės gaisrai

Trečiadienį rytų ir vidurio Lietuvoje ėmė degti pradžiuvusi žolė. Iki vakaro ugniagesiai gavo daugiau nei 60 pranešimų apie gaisrus atvirose teritorijose. Daugiausiai skambina dėl savo būstų sunerimę gyventojai. Kol kas didesnių nelaimių neužregistruota, tačiau kiekvieną pavasarį dėl žolės deginimo sudega nemažai namų ir net žūva žmonės.

Daugiausia pranešimų apie degančią žolę sulaukta Vilniaus apskrityje. Žolė degė Kauno ir Alytaus rajonuose.

Vakare pranešta apie gaisrą Vilniaus pakraštyje, Karklėnuose. Paskambinę žmonės pranešė, kad ugnis artinasi prie jų namų. Iš šalia esančios Naujosios Vilnios atvažiavę ugniagesiai apie 20.30 val. pranešė, kad ugnis labai sparčiai plečiasi - liepsnoja didžiuliai plotai. Į gaisravietę buvo išsiųstos papildomos pajėgos.

Šalia Karklėnų išdegė apie 30 hektarų, sako ugniagesiai. „Mes jau pražygiavome apie porą kilometrų“, - žurnalistui sakė ugnies židinyje plušėjusi ugniagesių komanda. Karklėnuose ugniagesiai žolę gesino iki 23 val.

Sutemus Vilniaus ugniagesiai gavo daugiau pranešimų apie degančią žolę. Didžiulis gaisras kilo Vilniaus rajone, šalia Didžiasalio gyvenvietės. Skambinę žmonės puolė į paniką, nes ugnis prisiartino prie pat jų namų.

Apie 22.45 val. pranešta, kad dega nemažas pernykštės žolės plotas šalia Salininkų ir Liepkalnio gatvių sankryžos.

23.10 sostinės ugniagesiams pranešta dar apie vieną gaisrą. Žolė degė šalia Liudvinavo ir Žarijų gatvių. Liepsnojo maždaug 2 hektarai pievos.

Vakarų Lietuvoje žolė kol kas nedega. Pamaryje, kur pavasarį kyla ypač didžiuliai gaisrai, dar neatslūgo potvynis. Šilutės rajone trečiadienio vakarą lijo. Ugniagesiai tikisi, kad lyti ketvirtadienį pradės ir kituose šalies rajonuose. Prognozės palankios - vėliausiai ketvirtadienio vakare turėtų palyti ir Vilniaus rajone.


Šiame straipsnyje: dega žolė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių