Lietuva Lenkijai įteikė notą dėl paminklo išniekinimo

Lietuvos užsienio reikalų ministerija įteikė notą Lenkijai dėl paminklo lakūnams Steponui Dariui ir Stasiui Girėnui išniekinimo.

„Lietuvos ambasada įteikė notą Lenkijos užsienio reikalų ministerijai, prašydama ištirti šį įvykį ir dėti visas pastangas, kad panašiems atvejams kelias ateityje būtų užkirstas“, - penktadienį BNS sakė ministro atstovė spaudai Renata Lazdin.

Žiniasklaida penktadienį pranešė, kad nuo Lietuvos lakūnams skirto memorialo nuluptas S.Dariaus ir S.Girėno lėktuvo „Lituanica“ modelis.

Pranešimas apie dingusią paminklo dalį gautas spalio 20 dieną, dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, informavo naujienų portalas delfi.lt.

Lenkijos Myslibužo miestelyje, esančiame netoli lietuvių lakūnų S.Dariaus ir S.Girėno žūties vietos, paminklas atidengtas 2008 metų liepą, minint 75-ąsias tragiškos lakūnų žūties metines. Akmeninį memorialą su miniatiūrine „Lituanicos“ kopija atidengė prezidentas Valdas Adamkus.


Šiame straipsnyje: PunskasLituanica

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zbygniewas

Zbygniewas portretas
Laikas Lenkijai įteikti Notą dėl 1920-1939 metų karo Taikos sutarties pasirašymo, kurioje viena iš sąlygų būtų okupacinės Lenkijos armijos išvedimas iš Lietuvos valstybės teritorijos (Augustavas, Suvalkai, Punskas) ir etninių baltiškų žemių (dabartinės Lenkijos vaivadijos: Pamario, Varmės-Mozūrų ir Palenkės).

Cockney

Cockney portretas
Prognozė:Lenkija įteiks notą dėl lenkų mažumos teisių suvaržymo.Ivanas iškišęs savo storą vamzdį katučių plos ...

Donatas.

Donatas. portretas
Jobani lenkai....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių