Lietuva, Lenkija ir Ukraina ketina steigti bendrą karinę brigadą

Lietuva, Lenkija ir Ukraina ketina steigti bendrą karinę brigadą. Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė brigados steigimo protokolą kartu su Lenkijos ir Ukrainos šalių atstovais ketina pasirašyti pirmadienį Europos Sąjungos gynybos ministrų susitikimo metu.

Pasak krašto apsaugos ministrės atstovės spaudai Danguolės Bičkauskienės, šiuo metu darbiniu gynybos sistemų ekspertų lygmeniu, vadovaujant lenkams, vyksta brigados koncepcijos rengimas ir derinimas. Lietuva yra išreiškusi principinį pritarimą koncepcijai.

"Šio projekto plėtojimas naudingas stiprinant Lietuvos ir Lenkijos strateginę partnerystę. Ukrainos įsitraukimas padės į šį projektą padės šaliai intensyvinti ryšius ir bendradarbiavimą su NATO", - BNS nurodė ministrės atstovė.

Anot ministerijos, dalyvaujančių valstybių indėliai ir junginio panaudojimo formatai yra svarstytini, o sprendimai galimi po visų projekte dalyvaujančių valstybių derybų. Planuojama, kad tai bus tarptautinis pėstininkų junginys, kurį būtų galima panaudoti tarptautinėse operacijose.


Šiame straipsnyje: karinė brigada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių