Lietuva įsileido ES „juodajame sąraše“ esantį Baltarusijos žurnalistą

Lietuva nusprendė padaryti išimtį ir įleisti į šalį juodajame Europos Sąjungos (ES) sąraše esantį Baltarusijos žurnalistą, kuris atvyko į Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ministrų susitikimą.

„Baltarusijos valstybinio kanalo žurnalistui Aliaksei Mikhalchankai buvo išduota nacionalinė viza remiantis akreditacija į ESBO Ministrų tarybos susitikimą“, - BNS trečiadienį sakė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos atstovas Mindaugas Lašas.

„Kadangi Baltarusija yra ESBO narė, žurnalistas vyko konkrečiai su tikslu nušviesti ESBO Ministrų tarybos renginį, buvo nuspręsta išduoti nacionalinę vizą su ribotu teritoriniu galiojimu tik Lietuvoje ir tik šio renginio metu“, - pridūrė diplomatas.

Pasak M.Lašo, pagal ES Tarybos sprendimą, valstybė narė daro išimtį sankcijų taikymui į sąrašą įtrauktiems asmenims dėl įvažiavimo ir judėjimo ES erdvėje, kai valstybė narė yra ESBO priimančioji šalis.

ES yra uždraudusi į jos šalis atvykti keliems šimtams Baltarusijos piliečių, kurie susiję su prezidento Aleksandro Lukašenkos režimu.


Šiame straipsnyje: ESBOBaltarusijažurnalistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių