Lietuva ir Airija jau tariasi dėl pirmininkavimo ES Tarybai perdavimo

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas su Arijos nepaprastąja ir įgaliotąja ambasadore Lietuvoje Filomena Murnaghan (Philomena Murnaghan) šiandienos susitikime aptarė pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai perdavimo klausimus. Lietuva, perimdama pirmininkavimo vairą, su Airija turės ypatingą dėmesį skirti darbų, susijusių su ES 2014–2020 m. biudžeto įgyvendinimu, pasidalijimui. Tai pirmiausia priklausys nuo to, ar Airijos pirmininkavimo metu pavyks ES pasiekti susitarimą dėl daugiamatės finansinės perspektyvos.

Airija ir Lietuva dvišalį bendradarbiavimą pirmininkavimo ES Tarybai trejete vertina labai palankiai. Airijos ambasadorė padėkojo už Lietuvos indėlį įgyvendinant bendrus pirmininkavimo prioritetus ir koordinuojant pirmininkavimo procesą.

Susitikimo metu patvirtinta, kad Airijos parlamento Atstovų Rūmų Europos Sąjungos reikalų komiteto pirmininkas Dominikas Haniganas (Dominic Hannigan) liepos 7–8 d. Vilniuje dalyvaus Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (COSAC) pirmininkų susitikime. Po to D. Haniganas viešės Latvijoje ir Estijoje.

Spalio 27–29 d. Lietuvoje vyks Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos 50-asis posėdis. COSAC yra ES valstybių narių nacionalinių parlamentų komitetų, dirbančių ES reikalų srityje, ir Europos Parlamento atstovų konferencija, rengiama kiekvieno pirmininkavimo metu.

G. Kirkilas taip pat pasveikino ambasadorę F. Murnaghan nacionalinės airių šventės – Šv. Patriko dienos – proga ir Seimo Pirmininko Vydo Gedvilo vardu perdavė sveikinimus abejų Airijos parlamentų rūmų pirmininkams: Atstovų Rūmų Pirmininkui Šonui Baretui (Seán Barrett) ir Senato Pirmininkui Padžiui Berkui (Paddy Burke).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių