„Lietuva" grįžo nugalėjusi

Po sunkių varžybų į Klaipėdą sugrįžo jachta „Lietuva". Regatos „The Tall Ships races" nugalėtojus miestiečiai ir valdžios atstovai pasitiko su muzika ir dovanomis.

Užvakar vakare pasiekti gimtąjį uostą turėjusi jachta Klaipėdą pasiekė tik vakar rytą. Atplaukti laiku įgulai sutrukdė stichija. Kai laivas buvo visai netoli Klaipėdos uosto vartų, kilo audra. Laivo burės neatlaikė keturių su puse metro aukščio siekusių bangų ir iki aštuoniolikos metrų per sekundę vėjo gūsių. Įgula nutarė palaukti, kol nurims audra ir pro uosto vartus plaukti iš ryto.

Uostą pasiekę jaunieji buriuotojai atrodė pavargę, bet laimingi - jie parvežė į savo miestą nugalėtojų taurę. „Tai vienas iš sėkmingiausių jachtos „Lietuva" plaukimų. Didžiuojuosi savo įgulos nariais",- nekalbus po nemiegotos nakties buvo laivo kapitonas Osvaldas Kudzevičius.

Jis tvirtino, jog buriavimo sezono „Lietuva" dar nebaigė. „Susisiūsime bures, aptvarkysime laivą ir dalyvausime rudeninėse Lietuvos regatose",- optimizmo nestokojo kapitonas.

Jachta „Lietuva" į didžiųjų burlaivių regatą išplaukė prieš du mėnesius. Pirmose varžybose iš Liverpulio (Didžioji Britanija) iki Norvegijos uosto Maloy tarp beveik 60 laivų lietuviai finišavo treti. Po perskaičiuotų rezultatų jie užėmė antrąją vietą savo klasėje. Antrosiose regatos varžybose iš Bergeno (Norvegija) iki Olandijos Den Helder uosto „Lietuva" finišavo ketvirtoji. Po perskaičiuotų abejų varžybų rezultatų „Lietuva" paskelbta pirmosios vietos laimėtoja tarp savo klasės laivų. Lietuviai gavo pereinamąjį prizą - sidabrinę taurę. Ji iš rankų į rankas keliauja nuo 1952 metų. „Stengsimės bent keletą metų išlaikyti ją savo rankose",- per sutiktuves kalbėjo O.Kudzevičius.

Jachta nuplaukė apie puspenkto tūkstančio jūrmylių. Per tą laiką jachtoje virves traukė, bures kėlė ir buriuoti mokėsi 26 žmonės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių