Liepos 6-ąją priėmimo Prezidentūros kieme nebus (papildyta 12.30 val.)

Šiais metais Valstybės dienos proga liepos 6-ąją Prezidentūroje nebus rengiamas tradicinis priėmimas valstybės vadovo vardu.

Prezidentūroje yra griežtai taupomos biudžeto lėšos, todėl Prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė šiemet nerengti jau tradicija tapusio priėmimo Valstybės (Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos proga.

„Tradicijos kuriamos ir jos labai priklauso nuo konkrečių situacijų“, - penktadienį atsakydama į portalo klausimą dėl tradicinio priėmimo atsisakymo tvirtino Prezidentė. „Atsakyti galėčiau šiokiu tokiu kalambūrų – jeigu politikai ir Vyriausybė mano, kad sumažintas pensijas kompensuoti galime tik nuo 2014 metų, tai ir pasvajokim apie balius tik nuo 2014-ųjų“, - pridūrė valstybės vadovė.

Priėmimas Prezidentūroje šiemet nebuvo rengiamas ir per vasario 16-osios – Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo dienos – iškilmes. Apsiribota kukliu koncertu Nacionalinėje filharmonijoje.

Liepos 6-osios priėmimas tapdavo vienu pagrindinių vadinamojo elito pasilinksminimo ir pasirodymo visuomenei renginių. Jis paprastai būdavo rengiamas Prezidentūros kieme. Jame būdavo pastatomos kelios didelės palapinės, kuriuose svečiai galėjo ragauti įvairių užkadžių, skanauti gėrimų, bendrauti tarpusavyje. Ant nedidelės scenos paprastai grodavo orkestras.

Priėmimą pradėdavo prezidentas nedideliu sveikinimu Valstybės dienos proga. Paskui jis apeidavo didžiąją dalį svečių, su kiekvienu pasilabindamas ir trumpai pabendraudamas.

Į šį priėmimą būdavo kviečiama apie porą tūkstančių politikų, visuomenės veikėjų, menininkų, pasižymėjusių sportininkų, taip pat aukščiausiųjų Lietuvos apdovanojimų kavalierių.

Paskutinysis priėmimas Valstybės dienos proga vyko pernai liepos 6-osios vakare, baigiantis prezidento Valdo Adamkaus kadencijai. Šio priėmimo organizavimas atsiėjo apie 250 tūkstančių litų.

D.Grybauskaitė prisiekė ir prezidento pareigas pradėjo eiti pernai liepos 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių