LiCS vadovaus G.Babravičius, dėl jo išrinkimo kilo sąmyšis

Valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) naujuoju pirmininku išrinktas Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Babravičius. Jis partijos vadovo pareigas eis dvejus metus.

Šeštadienį vykusiame LiCS suvažiavime slapto balsavimo metu G.Babravičiaus kandidatūra surinko vos daugiau kaip pusę balsų iš 704 jame dalyvavusių delegatų - 359 balsus.

Partijos pirmininko rinkimų nugalėtojas tik nedideliu balsų skirtumu aplenkė sveikatos apsaugos ministrą Algį Čapliką, kuris surinko 323 balsus.

Rinkimuose dalyvavo dar du kandidatai - Mykolo Romerio universiteto dėstytojas Dangis Gudelis, surinkęs tik 4 balsus, bei nekilnojamojo turto bendrovės „Gama“ direktorius, buvusį Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos vadovas Vitas Mačiulis, už kurį buvo 14 suvažiavimo delegatų.

Tvirtinant slapto balsavimo rezultatus suvažiavime kilo sąmyšis ir ginčai, kai dalis A.Čapliko šalininkai pareikalavo naujų rinkimų, nes slaptai balsuoti buvo leista didesniam delegatų skaičiui, nei užsiregistravo suvažiavimo pradžioje šeštadienio rytą. Tuomet suvažiavimui buvo pranešta, kad užsiregistravo 686 delegatai, tai yra beveik dvejomis dešimtimis mažiau, nei dalyvavo popiet įvykusiame slaptame balsavime.

A.Čaplikas pats paprašė nutraukti šias diskusijas. „Reikia mokėti laimėti, reikia mokėti ir pralaimėti. Neaiškumų man pačiam lieka, bet tiek to. Būkime vieningi. Patvirtinkime išrinktą pirmininką ir palinkėkime jam sėkmės“, - sakė antroje vietoje LiCS vadovo rinkimuose likęs politikas.

Suvažiavimo delegatai balsų dauguma patvirtino G.Babravičiaus išrinkimą.

53 metų G.Babravičius LiCS pirmininko poste pakeis Artūrą Zuoką, šešerius metus vadovavusį partijai, tačiau atsisakiusį dalyvauti kovoje dėl dar vienos kadencijos tame poste. Neoficialiomis žiniomis, G.Babravičius buvo A.Zuoko remiamas kandidatas

Šalia Vilniaus esančiame „Villon“ viešbutyje vykęs LiCS suvažiavimas, kuriame rinktas partijos pirmininkas, buvo paskelbtas uždaru. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių