LiCS per Seimo rinkimus rinkėjus vilios pasukti „trečiu keliu“

Valdančiajai koalicijai priklausanti Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) per Seimo rinkimus rinkėjus agituos sukti jos siūlomu vadinamuoju trečiu keliu.

Šeštadienį per partijos tarybos posėdį Vilniuje nutarta rengti rinkimų programą, kuri vadinsis „Trečiasis kelias“.

Tokį sprendimą LiCS pirmininkas parlamentaras Algis Čaplikas grindė šiemet vasarą atliktos visuomenės nuomonės apklausos rezultatais.

Anot jo, į klausimą, ar užtenka Lietuvai dviejų partijų, didžioji dalis respondentų atsakė dvipartinę sistemą laikantys ydinga ir nepriimtina. Už tai, kad Lietuvoje užtenka dešiniosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir kairiosios Lietuvos socialdemokratų partijos buvo 20 proc. apklausos dalyvių. Kad reikia trečios politinės jėgos, nurodė 54 proc. apklaustųjų.

A.Čaplikas teigė, kad sulaukus Liberalų sąjūdžio atsakymo, jog dalyvauti parlamento rinkimuose jie ketina dalyvauti vieni, liberalcentristams viduje pasidarė ramu.
„Išgirdome Liberalų sąjūdžio atsakymą dėl bendro darbo, nebereikia kankintis, įkalbinėti, kviesti, - dėstė partijos vadovas. - Jie nori žaisti vieni. (...) Po pusės metų priversime juos galvoti truputį kitaip negu jie apie save galvoja.“

Šeštadienį LiCS taryba partijos rinkimų štabo vadovu paskyrė savo lyderį A.Čapliką. Verslininkas Donatas Stonys tapo štabo administratoriumi.
Partijos viduje šiuo metu vyksta vienmandačių rinkimų apygardų dalybos tarp galimų kandidatų.
Pirmininiais duomenimis, A.Čaplikas kandidatuos Žirmūnų rinkimų apylinkėje, sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys - Fabijoniškių, parlamentaras Artūras Melianas - Naujosios Vilnios, Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika - Justiniškių, buvęs sostinės vicemeras Gintautas Babravičius - Antakalnio, sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis - Plungės-Rietavo, Seimo narys Jonas Liesys - Trakų-Elektrėnų, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis - Pajūrio, buvusi Alytaus vicemerė Nijolė Makštutienė - Alytaus ir kiti.

Su LiCS besijungiančios TPP pirmininkas Arūnas Valinskas svarsto galimybę dėl Seimo nario mandato varžytis Šilutėje, jo bendražygiai Dainius Budrys - Kretingoje, Antanas Nedzinskas - Alytaus rajone, Arūnė Stirblytė - Panevėžyje, Andrius Burba - Klaipėdoje.

Gruodžio 10 dieną LiCS planuoja rengti suvažiavimą, per kurį ketinama užbaigti jungimosi su TPP procesą.


Šiame straipsnyje: LiCStpp

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
dejau as skersa ant visu tu partiju balsuot as ateisiu bet savo balso neduosiu absoliuciai jokiai partijai .siulau visiems taip daryt .tegul jie ten vienas kitam gerkles perkanda besiriedami del kedziu ,man visiskai dzin kas ten laimes ,nes jie ten visi vienodi vagys

trecias kelias

trecias kelias portretas
valinko dainos...

rinkejas

rinkejas  portretas
Nei dainomis, nei eilėmis jis mūsų nesuvilios, tai ne partija o parodija.Partija buvo kazkada tvirta, o susijungus su Valinsku liks ne trečias kelias bet kelias be kelio.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių