Liberalų Sąjūdis siūlo Vyriausybei pasitikrinti pasitikėjimą

Vieno iš valdančiosios koalicijos partnerių Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis siūlo premjerui Andriui Kubiliui Seime prašyti balsavimo dėl pasitikėjimo Vyriausybe.

Tokią poziciją E.Masiulis išsakė šeštadienį Šiauliuose vykusiame Liberalų sąjūdžio tarybos posėdyje, teigiama šios partijos pranešime.

„Vyriausybės darbas yra parengti Valstybės biudžeto projektą. Deja, Seimas ėmėsi “gelbėtojo„ vaidmens ir nusprendė jį peržiūrėti. Tai reiškia, kad Seimas nepasitiki koalicinės Vyriausybės sprendimais. Premjero vietoje prašyčiau Seimo balsavimo dėl pasitikėjimo Vyriausybe“, - cituojamas E.Masiulis.

Pasak pranešimo, posėdyje buvo nutarta „toliau laikytis griežtos pozicijos formuojant kitų metų valstybės biudžetą“. Liberalų teigimu, didžiausią nerimą jiems kelia siūlomi nauji mokesčiai, palūkanų apmokestinimas ir įmokų į privačius pensijos fondus panaikinimas.

Finansų ministerijai sumažinus prognozuojamą kitų metų ekonomikos augimą svarstymai dėl biudžeto pastaruoju metu supriešino valdančiosios koalicijos partnerius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nepritaria, kad nuo kitų metų pradžios nebūtų atkurtos sumažintų pensijų, tuo tarpu didžiausios valdančiosios koalicijos frakcijos - konservatorių - liberalieji partneriai priešinasi mokesčių didinimui ar įmokų į privačius pensijų fondus sustabdymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Liberalai - vienintelė politinė partija, kuri atitinka politinės partijos apibrėžimą. Turi savo partijos struktūrą, tikslus, ideologiją. Visada prisimena, kad jie yra tiesiog partijos nariai, kurie išrinkti tautos vykdyti tam tikras funkcijas. Priešingai nei kiti, kurie įsivaizduoja save tautos gelbėtojais, gynėjais, rūpintojėliais ir panašiai.

senis

senis portretas
o šitas klaunas mano išsaugos savo vietą ?;-)))

Pasitikim

Pasitikim portretas
Kubilium,Šimonyte.Jie būtų daug daugiau gero nuveikia,jei būtų konservatoriai ir krikščionys-demokratai turėję daugumą. Jiems tikrai labai sunku,pagarba tiems žmonėms.Deja,Kubilius niekada nepasakė apie savo koalicijos partnerius,vyriayusynbės narius.komabndos narius blogo žodžio.Bet progai esant jam kandama ar ne dažnai:)
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių