Liberalcentristai vėl bandys suremti pečius su A.Valinsku

Dvi mažiausios valdančiosios frakcijos planuoja suvienyti savo pajėgas, tik kol kas nežino, kada tai padarys.

Gintauto Babravičiaus vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) bei Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partija (TPP) derina naują šių dviejų politinių jėgų Seimo frakcijų bendradarbiavimo susitarimą. Pasak G.Babravičiaus, šis susitarimas numatys „kur kas glaudesnį abiejų frakcijų bendravimą“ ir neatmetė, kad ateityje frakcijos gali susijungti.

Ir LiCS, ir TPP frakcijos turi po 7 narius. „Tas susitarimas reikš, kad 14 Seimo narių kur kas glaudžiau bendradarbiaus“, - tvirtino G.Babravičius.

Iš viso valdančioji keturių centro dešinės partijų koalicija formaliai turi 70 balsų Seime. Tėvynės sąjungos atstovų parlamente yra 45, Liberalų sąjūdžio frakcija vienija 11 narių.

Liberalcentristų vadovas įsitikinęs, kad LiCS ir TPP bendradarbiavimas padidins šių dviejų frakcijų svorį Seime ir valdančiojoje koalicijoje.

Paklaustas, ar galima tikėtis, jog abi frakcijos susijungs, G.Babravičius atsakė: „Nagrinėjamas ir šis klausimas, ir ši galimybė. Tik tai užtruks, nes pasiektus susitarimus reikia parafuoti atitinkamose partinėse struktūrose“.

LiCS frakcijos seniūnas Jonas Liesys nemano, kad artimiausiu metu galėtų būti sujungtos abi frakcijos. „Tai gana sudėtinga padaryti, nes čia reikalingi, pavyzdžiui, mūsų partijos įstatų pakeitimai, kuriuos turi padaryti suvažiavimas. Taigi, ši galimybė dar turi būti diskutuojama partijoje, jos taryboje ir suvažiavime, kuris bus rengiamas dar negreit“, - teigė J.Liesys. „Bet sunku pasakyti, kaip viskas klostysis ateityje“, - pridūrė jis.

Kol kas, anot J.Liesio, LiCS ir TPP tikisi šią arba kitą savaitę suderinti atnaujintą dviejų frakcijų bendradarbiavimo susitarimą. „Mes jau anksčiau buvome pasirašę tokį susitarimą, jau ne kartą derinome savo pozicijas įvairiais klausimais. Bet dabar reikia tai atnaujinti. Tikimės, kad netrukus suderinsim. Tai nebus susitarimas dėl susivienijimo į vieną frakciją, bet kol kas tik dėl tampresnio bendradarbiavimo šioje pavasario sesijoje“, - pastebėjo LiCS frakcijos seniūnas.


Šiame straipsnyje: LiCStppkoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių