Liberalcentristai partijos pirmininką renka už uždarų durų

Valdantieji liberalcentristai nusprendė nuslėpti nuo visuomenės savo diskusijas dėl naujojo partijos lyderio. Šeštadienį vykstantis Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) suvažiavimas paskelbtas uždaru, kai tik priartėjo kandidatų į šios partijos pirmininkus iškėlimas.

„Paprašytume žurnalistus palikti salę ir kviečiame juos jau į naujojo pirmininko spaudos konferenciją, kuri įvyks tuoj po jo išrinkimo, šeštadienio pavakary“, - netikėtai pareiškė suvažiavimui pirmininkaujantis LiCS vadovo pavaduotojas Klemensas Rimšelis.

Kas bus išrinktas vadovu, paaiškės šeštadienio pavakarę po slapto beveik 700 forumo delegatų balsavimo.

Dabartinis partijos pirmininkas Artūras Zuokas, kuris nedalyvauja kovoje dėl dar vienos kadencijos šiame poste, paaiškino, kad liberalcentristai esą „elgiasi, kaip ir kitos partijos“, kurios, pasak jo, renka savo vadovus slaptai.

Tačiau nė viena kita Lietuvos partija dar nebuvo paskelbusi uždaru savo suvažiavimą, kuriame keliami kandidatai į vadovus, nors balsavimas dėl jų daug kur vyksta slaptai.

Naujos kadencijos pirmininko poste nesiekiantis A.Zuokas tvirtino taip pasielgęs vardan partijos vienybės ir galimo susijungimo su Liberalų sąjūdžiu.

Suvažiavimo delegatai naująjį partijos vadovą renkasi iš keturių kandidatų.

Tai sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, Vilniaus miesto vicemeras Gintautas Babravičius, Mykolo Romerio universiteto dėstytojas Dangis Gudelis bei buvęs Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius Vitas Mačiulis.

Aiškindamas, kodėl šią savaitę išplatino laišką partijos kolegoms, kuriame pranešė nesieksiąs perrinkimo jos pirmininku, A.Zuokas sakė: „Žinau, kad daugelį mano laiškas nuvylė. Bet partijos vienybė yra pagrindinė vertybė man. Tokiu savo sprendimu aš įnešiu savo indėlį į partijos atsinaujinimą“.

Be to, A.Zuokas priminė jau tris kadencijas - šešerius metus vadovaująs LiCS. „Tai gana ilgas laiko tarpas“, - tvirtino jis, leidęs suprasti, kad nori suteikti progos ir kitiems pavadovauti šiai partijai. „Turime parodyti, kad nesame vieno žmogaus partija, nors, tiesa sakant, to niekad ir nebuvo“, - pridūrė A.Zuokas.

Jis taip pat tvirtino, kad naujojo LiCS pirmininko išrinkimas atvers kelią glaudesniam šios partijos bendradarbiavimui su Liberalų sąjūdžiu ir galbūt susijungimu su juo ateityje.

Atsisveikindamas su LiCS pirmininko postu A.Zuokas visiems beveik septyniems šimtams delegatų įteikė po saulėgrąžą. „Kelkime galvas aukštyn, į saulę, kaip ši gėlė“, - linkėjo A.Zuokas partiečiams, kai jo padėjėjai nešiojo žiedus po salę.

A.Zuokas žada išlikti aktyvus LiCS narys. Jis turėtų būti paskirtas naujos partijos programos pagrindiniu kūrėju. 


Šiame straipsnyje: liberalcentristaiZuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių