Liberalcentristai kviečia A.Sekmoką „ant kilimėlio“ (papildyta)

Liberalcentristai pirmiausia nusprendė pasikalbėti su energetikos ministru Arvydu Sekmoku, tik po to spręs, ar pritarti opozicijos iniciatyvai skelbti jam interpeliaciją.

„Frakcijos posėdyje pasikalbėjome apie tą opozicijos pareikštą iniciatyvą, bet nusprendėme neskubėti atsakyti teigiamai arba neigiamai. Pirmiausia norime susitikti su pačiu ministru, pasikalbėti su juo, išklausyti jo atsakymus į kai kuriuos aktualius klausimus, tik tada apsispręsime, ką atsakyti į opozicijos kreipimąsi“, - portalui 1diena.lt antradienio rytą sakė vienas iš Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos narių, parlamento vicepirmininkas Algis Čaplikas.

A.Sekmokas į LiCS frakcijos posėdį gali ateiti jau trečiadienį ryte. Liberalcentristai jau suformulavo ir išsiuntė jam klausimus, kuriuos norėtų užduoti. 

A.Čaplikas pabrėžė, kad valdančiosios LiCS frakcijos atsakymo į opozicijos kreipimąsi dėl galimybės inicijuoti interpeliaciją energetikos ministrui nebus, kol nebus išklausyti jo atsakymai į frakcijos pateiktus klausimus. „Tik tada, kai išgirsime atsakymus, spręsime, ką atsakyti opozicijai“, - teigė jis.

LiCS frakcijos seniūnė Arūnė Stirbytė neatmetė, kad gali būti apsispręsta paremti interpeliacijos iniciatyvą. Anot jos, aktualių klausimų energetikos ministrui visada yra, bet tik visa frakcija gali apsispręsti, „ar tie klausimai gali ir turi būti užduodami rengiant interpeliaciją, kaip siūlo opozicija“.

A.Stirblytė priklauso į LiCS įsijungiančiai Tautos prisikėlimo partijai, kurios vadovas Arūnas Valinskas užsiminė opozicijos atstovams, kad „prisikėlėliai“ tikriausiai paremtų interpeliaciją energetikos ministrui, jeigu ji būtų pateikta.

Opozicija kol kas nežino, ar nepasitikėjimas tikrai bus inicijuotas. Trijų opozicinių frakcijų vadovai praėjusią savaitę kreipėsi į valdančiąją koaliciją, prašydami pareikšti savo nuomonę apie A.Sekmoką. Skelbta, kad jeigu bent dalis valdančiųjų apsispręstų pasisakyti prieš ministrą, opozicija žada jam inicijuoti interpeliaciją.

Energetikos ministrą delegavusi Tėvynės sąjunga ir dar viena valdančioji partija Liberalų sąjūdis neketina remti tokios iniciatyvos, tačiau LiCS pozicija kol kas nėra aiški.

Opoziciją piktina A.Sekmoko žodžiai, kad su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“ Lietuvai pavyks suderėti 15 proc. mažesnę dujų kainą, liko tik pažadais. Taip pat siūloma pagalvoti, ar Lietuvai yra reikalinga brangiai kainuojanti, bet naudos esą neduodanti Energetikos ministerija.

Interpeliacija yra paklausimas ministrui, po kurio svarstymų Seimas apsisprendžia, ar pasitiki tuo ministerijos vadovu.


Šiame straipsnyje: Arvydas Sekmokasinterpeliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

liberalcentristai

liberalcentristai portretas
nori kad Sekmokas pasidalintu otkatais ,apie ka su juom daugiau kalbeti ,lauk is ministerijos ir viskas.

jankis

jankis portretas
tokie centistai,kaip ir sekmokas prisiminkim skiką

1-am

1-am portretas
Nespręsk pagal save. O dėl pasikalbėjimo su ministeriu- net žmogžudžiams teismas leidžia tarti paskutinį žodį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių