Liberalcentristai į sveikatos ministrus siūlo R.Šukį

Valdančioji Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) atsižvelgė į premjero nuomonę bei neoficialiai žinomą teigiamą Prezidentės nuostatą ir į sveikatos apsaugos ministrus pasiūlė dabartinį Seimo pirmąjį vicepirmininką Raimondą Šukį.

Sunkiai įtikino

Pirmadienį vakare liberalcentristų valdyba nusprendė, kad R.Šukys bus geriausias kandidatas į laisvą sveikatos apsaugos ministro postą. Jis pagal valdančiosios koalicijos sutartį priklauso LiCS.

„Šio kandidato yra nepriekaištinga reputacija. Tai patyręs politikas. Požiūris į jį yra labai teigiamas tiek premjero, tiek kitų koalicijos partnerių, tiek Prezidentės, todėl tikimės, kad jis bus paskirtas ministru. Patikėkit, nelengvas darbas buvo įtikinti R.Šukį kandidatuoti, nes visi supranta, kas jo laukia šioje ministerijoje. Tai yra ypač sudėtinga sfera“, - po valdybos posėdžio sakė LiCS pirmininkas Gintautas Babravičius.

Pasak liberalcentristų vadovo, kandidatūra valdybos posėdyje patvirtinta vienbalsiai.

Tęs reformas

Pats R.Šukys teigė sutikęs eiti vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai dėl partijos bei premjero pareikšto pasitikėjimo.

„Žinoma, tai iššūkis, nauja man sritis. Bet kiekvienas žmogus neturi bijoti iššūkių, ypač politikas“, - tvirtino LiCS kandidatas.

Tačiau pirmiausia jis paragino sulaukti Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekreto dėl ministro skyrimo. „Tuomet bus galima plačiau pakalbėti apie planus, apie darbus“, - tvirtino R.Šukys.

Bet jis patvirtino ketinąs tęsti pradėtas reformas sveikatos apsaugos sistemoje. „Be jokių abejonių, jos neturi sustoti“, - sakė R.Šukys.

Norėjo premjeras

Premjeras Andrius Kubilius pirmadienį pripažino, kad liberalcentristai turi pirmiausia nuspręsti, ką siūlo į ministrus. Tačiau premjeras leido suprasti R.Šukį vertinąs kur kas geriau, nei kitus galimus potencialius kandidatus į ministrus, tarp jų – ir patį LiCS vadovą G.Babravičių. „Be abejo, atsižvelgsime į partijos siūlymus. Bet manau, kad R.Šukio tapimas ministru turėtų privalumų. Nes jis turi ministro patirties, o būdamas ministru parodė, kad lengvai jo interesų grupės nepastumdys. Todėl sveikatos apsaugos sistemos reforma būtų tęsiama“, - tvirtino Vyriausybės vadovas.

Be to, premjero nuomone, R.Šukys „turi visas galimybes ir patirtį šiai sistemai ryžtingai skaidrinti“.

Sprendimą dėl R.Šukio esą laimintų ir Prezidentė D.Grybauskaitė.

A.Čaplikas pretenduos į Seimo vicepirmininkus?

Naujas kandidatas į sveikatos apsaugos ministrus ieškomas po to, kai iš šių pareigų dėl ministeriją supurčiusio korupcijos skandalo atsistatydino Algis Čaplikas.

LiCS vadovai buvo pabrėžę, kad R.Šukys yra tik vienas iš 7-9 galimų šios partijos kandidatų. Jeigu jis taps sveikatos apsaugos ministru, A.Čaplikas gali pretenduoti į atsilaisvinusią Seimo vicepirmininko kėdę. „Tai ateities klausimas, bet mes neatmetame galimybės siūlyti savo kandidatą į Seimo pirmininkės pavaduotojus“, - sakė G.Babravičius.

R.Šukys irgi tvirtino, kad liberalcentristai dar spręs, ar deleguoti ką nors į Seimo vicepirmininkus. Be to, esą dėl to turi būti sulaukta Seimo vadovės Irenos Degutienės pasiūlymo.

43 metų R.Šukys yra buvęs vidaus reikalų ministru Gedimino Kirkilo vadovaujamoje mažumos Vyriausybėje. Atsistatydino 2007-ųjų pabaigoje po to, kai neblaivus policininkas suvažinėjo tris vaikus.

Sveikatos apsaugos ministro pareigas R.Šukys galės pradėti eiti po to, kai valstybės vadovė pasirašys dekretą dėl jo paskyrimo ir paskirtasis ministras galės prisiekti Seimo plenariniame posėdyje. Tai įvyks ne anksčiau kaip kovo 10 dieną, kai prasidės eilinė Seimo pavasario sesija.

Kol kas Sveikatos apsaugos ministerijai laikinai vadovauja finansų ministrė Ingrida Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių