Liberalai VTEK žada skųsti vidaus reikalų ministro patarėją

Opozicinė Seimo Liberalų frakcija žada Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) skųsti vidaus reikalų ministro patarėją Erviną Raistenskį dėl galimo interesų konflikto ir įspėja patį ministrą „tvarkietį“ Dailį Alfonsą Barakauską dėl jo partijos bendražygių skambučių tarnybų vadovams, siekiant privilegijų.

„Kreipsimės į VTEK, nes čia yra problema ne tik patarėjas E. Raistenskis, patarėjas gali gauti leidimą dirbti kitą darbą tik su ministro sutikimu“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Eugenijus Gentvilas.

Liberalai įžvelgia interesų konfliktą dėl to, kad vidaus reikalų ministro patarėjas E. Raistenskis darbą Vidaus reikalų ministerijoje derina su pareigomis Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje (FNTT), kuri pavaldi ministerijai.

„Viskas padaryta pagal dabar galiojančius įstatymus“, - atsakydamas į opozicijos abejones atkirto D. A. Barakauskas.

E. Raistenskis FNTT dirba pagal darbo sutartį antraeilėse vyriausiojo specialisto pareigose.

Ketvirtadienį per susitikimą su vidaus reikalų ministru Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis įspėjo jį dėl partijos „Tvarka ir teisingumas“ narių skambučių Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovui.

„Ar žinote, kad jūsų partijos, kuri jus delegavo, frakcijos kai kurie atstovai kontaktuoja su VSAT vadovu, kad būtų praleisti tam tikri automobiliai be eilės? Ar žinomi atvejai, kai bandoma daryti įtaką viešųjų pirkimų medžiagai dėl įrangos Lietuvos ir Baltarusijos pasienio stebėjimo ruože įsigyti?“ - teiravosi E. Masiulis.

D. A. Barakauskas tvirtino tokios informacijos neturįs.

„Tikrai, neturiu informacijos, su kuo Seimo nariai kontaktuoja ir ką jie kalba“, - teigė ministras.

„Jeigu ministras ir toliau nebus pajėgus užtikrinti efektyvaus jėgos tarnybų darbo, nebus pajėgus apginti jų nuo politikavimo, akivaizdu, kad tuomet reikės kalbėti apie jo atsakomybę“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė E. Masiulis.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys D. A. Barakauskas Vidaus reikalų ministerijai vadovauja nuo praėjusių metų gruodžio vidurio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių