Liberalai valdančiosios koalicijos kol kas negriauna

Valdančiojo Liberalų sąjūdžio lyderis susisiekimo ministras Eligijus Masiulis sako, jog liberalai neskuba trenkti durimis po to, kai Seimas konservatorių ir socialdemokratų balsais ėmėsi nagrinėti pataisas, kuriomis atsisakoma 2 proc. socialinio draudimo mokesčio pervesti į pensijų fondus.

Pasak E.Masiulio, dabartinės Vyriausybės griūtis turėtų neigiamų pasekmių šalies situacijai, tad jie dar bandys ieškoti kompromisų su koalicijos partneriais konservatoriais, tačiau šioje diskusijoje sako norintys būti lygiaverčiais partneriais, o ne „penkta šuns koja“.

„Mes šiandien pasiuntėme signalą koalicijos partneriams, kad mums nepriimtinas toks būdas, kada vieniems įstatymo projektams surenkama dauguma socialdemokratų ar Darbo partijos gretose, kitiems įstatymo projektams balsuojama su liberalais, tokia situacija negali normaliai ilgai tęstis, todėl mes kalbėsimės koalicinėje taryboje, aiškinsimės, kokie sąlyčio taškai mus dar sieja ir svarstysime, kokius sprendimus priimti“, - po balsavimo žurnalistams Seime sakė E.Masiulis.

Jis taip pat sakė suvokiantis, jog valdančiosios koalicijos griūtis gali turėti pasekmių šalies stabilumui, tad sakė dar neprarandantis vilties rasti kompromisą.

„Mes svarstysime su visa atsakomybe. Dabartinės Vyriausybės griūtis tikrai būtų didelė pasekmė mūsų ekonomikai ir ne visai geras signalas tarptautinėms rinkoms, todėl esame nusiteikę kompromisų paieškoms ir konstruktyviems sprendimams, bet norime, kad toje diskusijoje būtumėm lygiaverčiai partneriai, o ne šuns penkta koja“, - sakė E.Maisulis.

Paklaustas, kuriems projektams liberalai kategoriškai atsisako pritarti, Liberalų sąjūdžio pirmininkas išskyrė du projektus - dėl 2 proc. socialinio draudimo mokesčio, taip pat dėl indėlių palūkanų apmokestinimo.

Seimas antradienį po pateikimo pritarė Pensijų sistemos reformos įstatymo pataisai, kuria siūloma iš „Sodros“ į privačius pensijų fondus nebūtų pervedama 2 proc. socialinio draudimo mokesčio lėšų. Pataisoms pritarta visų frakcijų, išskyrus Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos, balsais.


Šiame straipsnyje: koalicijakoalicijos partneriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas  portretas
nepritarciau ir as indeliu ir palukanu apmokestinimui arba reiketu ir bankus tuo paciu mokesciu apkrauti be to zmones jeigu pamatys kad neapsimoka laikyti indelius bankuose laikys juos namuose

Teroras

Teroras portretas
Tokios vyriausybės dar nebuvo. Reikia atlaisvinti vietas, nes visiems reikia dirbti. Pinigus pasiglemžę, darbus sunaiknę, visiška netvarka. Negražu.

Aldona

Aldona portretas
dar tokių įžulių žulikų konservų ir komunistų seime nebuvo. Tikrai kitamet nei vienų nei kitų nerinks niekas. Svoločių valdžia būk prakeikta amžiams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių