Lenkijos paramą kol kas gavo keli šimtai lenkiškų mokyklų moksleivių

Lenkijos Vyriausybės skirtas išmokas, kurios siekia 230 eurų (794 litų), kol kas gavo keli šimtai į lenkiškas mokyklas Lietuvoje einančių pirmokų tėvų, penktadienį sakė Lenkijos ambasados Vilniuje atstovas.

„Paramos teikimas yra procesas, kuris dabar vyksta. Mes kartu ruošiame infrastruktūrą rinkimams, kurie vyks mūsų konsuliniame skyriuje sekmadienį, taigi aš užsiiminėju daugeliu dalykų ir man dabar sunku pasakyti, kiek yra išmokėta tų pinigų. Keli šimtai žmonių (gavo), galima taip pasakyti“, - penktadienį BNS sakė Lenkijos ambasados ministras patarėjas Stanislawas Kargulas.

Pasak jo, šiems mokslo metams ambasada gavo 972 lenkiškų mokyklų moksleivių tėvų paraiškas gauti išmokas.

„Bet jau dabar žinome, kad viena šeima tos paramos negaus, kadangi ji atsiėmė savo vaiką iš lenkiškos mokyklos“, - patikslino diplomatas, pažymėjęs, jog paramos prašytojų sąrašas yra baigtas ir daugiau paraiškų priimama nebus.

Jis nenorėjo įvardyti, kaip moksleivių tėvams išmokama parama - grynais ar pervedama į jų banko sąskaitas.

„Apie techninę pusę nelabai norėčiau kalbėti, kadangi čia yra pinigų klausimas. Galiu pasakyti, jog kiekvienas asmuo raštu patvirtina, kad atsiėmė tuos pinigus“, - sakė S.Kargulas.

Jo teigimu, Lenkija šią paramą skiria vaiko „edukaciniams tikslams“.

„Nusprendėme skirti finansinę paramą, kurios dėka tėvai galės nupirkti papildomas edukacines prekes, kurios būtų skirtos vaiko mokslui. Tai galėtų būti knygos, vadovėliai, netgi edukacinės išvykos ar rūbai tam, kad vaiką paruošti mokyklai“, - aiškino Lenkijos ambasados atstovas.

Tačiau diplomatas pripažino, kad tėvai gautus pinigus iš esmės gali leisti kaip nori.

Šios išmokos yra Lenkijos švietimo ir užsienio reikalų ministerijos programos dalis, kuria remiamos lenkiškos mokyklos. Lietuvoje tokia paramos forma sulaukė prieštaringų vertinimų, žiniasklaidoje būta pranešimų, kad 1000 zlotų iš vaikų pervedimą iš lietuviškos į lenkišką mokyklą moksleivių tėvams siūlo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos politikai.


Šiame straipsnyje: lenkų mokyklosišmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių