Lenkijos lietuviai piktinasi susitarimų laužymu

Lenkijos lietuviai ketvirtadienį išsakė pasipiktinimą netekę apskrities viršininko pavaduotojo posto Seinų apskrityje, kur tradiciškai gyvena gausi lietuvių mažuma.

Pasak Lenkijos lietuvių, trečiadienį atstatydinus Romualdą Vitkauską, sulaužytas nuo apskrities įsteigimo 1999 metais galiojęs neformalus susitarimas šias pareigas skirti lietuvių tautybės atstovui.

„Lietuviai liko atstumti. Tai labai didelis įtakos sumažinimas“, - BNS sakė Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas.

„Kai buvo kuriama Seinų apskritis, reikėjo klausti lietuvių, ar jie tam pritaria. Tada džentelmeniškai sutarta, kad tas pareigas eis lietuvis“, - sakė jis.

Lietuvos ambasados Lenkijoje duomenimis, šiuo metu Lenkijoje yra apie 15 tūkst. lietuvių kilmės gyventojų, daugiausia - Seinų ir Punsko krašte.

„Tradiciškai apskrities viršininko pavaduotojo pareigos priklausė lietuviams ir jie šią poziciją prarado, nerašyta taisyklė buvo sulaužyta. Šiuos klausimus toliau svarstys Lenkijos lietuvių bendruomenė, galbūt bandys padėtį sugrąžinti“, - BNS sakė Lietuvos konsulas Seinuose Liudvikas Milašius.


Šiame straipsnyje: Lenkijos lietuviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuomenė

Visuomenė portretas
Su lenkais neįmanoma susitarti, nes jie nori stovėti aukščiau už kitus, nieko neveikti, išreikšti savo galią arba apgauti, pameluoti. Jiems negalima patikėti atsakingų pareigų, nes kažkas bus blogai kitiems.

siaip jau

siaip jau portretas
nera ko piktintis, arba reiktu integruotis tikrai i Lenkija, arba vaziuoti gyventi i Lietuva. Cia toks paprastas gyvenimo patyrimas. Kas ziuri kitu emigrantu imigrantu, kuo jie visi kitokie nei kiti likusieji, tiek lenkai Lietuvoje, tiek lietuviai Lenkijoje. Gyveni kitoje salyje tai ir integruokis i ja. Kalbeti kalba, niekas niekur nedraudzia, bet kiekviena valstybe turi savo kalba, ko Jus ten visi musates, valdzios norite?, tai gal but ne sia saskaita. Sienos taip seniai padalintos, gal reiktu reiksti, pasipiktinimus tiems kas padare, bet ....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių