Lenkija atsiuntė Lietuvai notą dėl P.Gražulio elgesio kelyje

Lenkija atsiuntė Lietuvai notą dėl parlamentaro "tvarkiečio" Petro Gražulio elgesio kelyje, pranešė LNK Žinios. Tai pirmas kartas, kai kaimyninė šalis atsiuntė notą dėl chuliganiško Seimo nario elgesio keliuose.

Lenkai praneša, kad Petras Gražulis viršijo greitį, stabdomas nestojo, o galiausiai sustabdžius P. Gražulio automobilį mosavo diplomatiniu pasu.

“Tai pirmą sykį per 20 metų, kad taip atsitiktų, kad kita valstybė atsiųstų mums notą dėl Seimo nario elgesio keliuose. Mosuoti Lietuvos diplomatiniu pasu, įrodinėti savo neliečiamybę, maunant bet kurios valstybės keliais nereikėtų”, - teigė Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris.

P. Gražulis tikina nesupratęs, kad jį stabdo lenkų policija – esą pamanė, kad stabdo priekyje važiuojantį automobilį.

“Įvyko nesusipratimas, kadangi buvo kalbos barjeras. Lenkijos keliais didelis automobilių srautas. Stabdė ir priekyje automobilis sustojo. Ir man mostelėjo, ir aš nuvažiavau. Ir aš jokio motyvo neturėjau, važiavau ir pamačiau paskui save važiuojantį policijos automobilį”, - telefonu LNK Žinioms sakė P. Gražulis, Seimo narys.

Jis taip pat neigia mosavęs diplomatiniu pasu.

“Paėmė visą rankinę ir buvo diplomatinis pasas ir pasakė, kadangi yra tas pasas, mes kreipsimės į ministeriją”, - tikino P. Gražulis.

Apie Lenkijos notą Užsienio reikalų ministerija informavo Seimo Užsienio reikalų komitetą – šis spręs, ką daryti.


Šiame straipsnyje: GražulisNota

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių