Leipcige diskutuojama apie tansporto įtaką klimatui

Tris dienas Leipcige vykstančiame Europos aukštų transporto sektoriaus pareigūnų  susitikime svarstomi transporto įtakos Žemės klimato kaitai, energijos taupymo ir automobilių išmetamo anglies dvideginio kiekio mažinimo pervežant krovinius klausimai.  Ministrai bendrose diskusijose bandys rasti  konceptualius šių probleminių klausimų sprendimus.

Susisiekimo ministras  Algirdas Butkevičius susitiko su Turkijos ir Rusijos transporto ministrais ir aptarė aktualius Lietuvai transporto infrastruktūros plėtros klausimus. Ministrai aptarė Lietuvos ir Turkijos bendradarbiavimo galimybes, plėtojant  tarptautinį transporto koridorių maršrutu  Baltijos jūra - Juodoji jūra. 

Ministrai apsvarstė galimybę rudenį surengti tarptautinę konferenciją „Vikingo" projekto dalyvių plėtros klausimu. Šį klausimą planuojama plačiau aptarti  trišaliame Lietuvos, Ukrainos ir Turkijos transporto ministrų susitikime šiandien.

Lietuvos susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius taip pat susitiko ir su Rusijos transporto ministru Igoriu Levitinu. Abiejų šalių ministrai sutarė, kad būtina stiprinti dvišalius Lietuvos ir Rusijos santykius transporto srityje, aptartos bendradarbiavimo kelių ir geležinkelių srityje perspektyvos.

Šiandien planuojami A.Butkevičiaus susitikimai su Ukrainos, Švedijos ir Vokietijos transporto ministrais bei trišalis Lietuvos, Ukrainos ir Turkijos transporto ministrų susitikimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių