Leiboristai tapo 41-ąja partija šalyje

Leiboristų partija šią savaitę oficialiai įregistruota Juridinių asmenų registre.

Ji tapo 41-ąja partija šalyje. Praėjusią savaitę Teisingumo ministerija (TM) nerado trūkumų Leiboristų partijos steigimo dokumentuose ir leido ją įregistruoti.

Leiboristų partija buvo įsteigta jaunimo organizacijos „Darbas" pagrindu birželio viduryje. Jos vadovu išrinktas buvęs Darbo partijos narys 21 metų Viktoras Fiodorovas.

Anksčiau jis yra sakęs, kad partijos planus ir galimą dalyvavimą ateinančiuose Seimo rinkimuose komentuos tik partijai oficialiai užsiregistravus, tačiau kol kas su juo susisiekti nepavyko.

Jaunimo organizacija ir jos vadovas anksčiau ne tik dalyvavo Darbo partijos rengiamuose mitinguose, suvažiavimuose, bet ir Maskvoje lankė nuo Lietuvos teisėsaugos besislapsčiusį partijos lyderį Viktorą Uspaskichą.

Leiboristai teigia, kad daugiausia rūpinsis jaunimo reikalais.

Leiboristai yra jau trečia nauja partija, įregistruota šią vasarą. Birželio pabaigoje Registrų centre užregistruota laidų vedėjo Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija, liepos pradžioje - buvusio socialdemokrato Algirdo Paleckio buriamas „Frontas".

Tuo metu Profsąjungų partiją norėjęs įregistruoti profsąjungos „Sandrauga" vadovas Kęstutis Juknis bei Žemaičių partiją siekiantys įregistruoti aktyvistai sulaukė neigiamo ministerijos įvertinimo ir partijų įregistruoti negalėjo. Žemaičiai TM sprendimą apskundė teismui.

Kuriant partiją, steigiamojo suvažiavimo dokumentus reikia pateikti Teisingumo ministerijai, kuri patikrina, ar partijos steigimas atitinka įstatymo nuostatas, o steigiamos partijos programa ir įstatai nepažeidžia Konstitucijos ar kitų teisės aktų. Gavus teigiamą TM atsakymą, dokumentai teikiami Registrų centrui ir partija registruojama Juridinių asmenų registre.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama. 


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių