Iš L.Diniaus gali būti atimtas Seimo nario mandatas

Parlamentaras Laimontais Dinius, kaip rodo oficialūs duomenys, ir dabar vadovauja bendrovei „Šiaulių MAX‘as“. Tai jam gali kainuoti Seimo nario mandatą.

Gresia išvarymas iš Seimo

„Priimdamas Seimo narių priesaikas, Konstitucinio Teismo pirmininkas visus įspėja: iki šio momento jūs turėjote atsisakyti bet kokių darbų, pareigų, ką jūs darėte iki tampant Seimo nariu. Kiekvienas tą turėjo išgirsti ir kiekvienas turėjo susitvarkyti. Konstitucija šiuo atveju yra gan griežta: ten parašyta, kad Seimo narys netenka mandato, jeigu davęs priesaiką valstybei neatsisakė kitų darbų arba pradėjo juos dirbti“, - 1diena.lt sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Krikščionių partijos atstovas L.Dinius, Registrų centro duomenimis, tebėra bendrovės „Šiaulių MAX‘as“ direktorius. A.Salamakino teigimu, jeigu Registrų centro duomenys yra teisingi, „krikščionis“ iš Seimo turėtų būti pašalintas be skrupulų.

„Būti privačios įmonės vadovu – tai yra darbas. Jeigu jis per dvejus metus nesuprato, kad tai reikia nutraukti, aš čia komentarų neturiu. Be abejonės, mes tuos faktus patikrinsime“, - kalbėjo Etikos ir procedūrų komisijos vadovas.

Be to, A.Salamakino teigimu, L.Dinius savo viešų ir privačių interesų deklaracijoje nenurodė esąs bendrovės „Šiaulių MAX‘as“ direktorius. Esą parlamentaras galimai nuslėpė tebedirbantis savo paties įmonėje.

L.Dinius: tai klaida

Parlamentaras L.Dinius 1diena.lt teigė, neva Registrų centro duomenys yra neteisingi.

„Norėčiau, kad būtų galima pasakyti Marko Twaino stiliumi. Kaip aš galiu vadovauti įmonei, kuri jau bene septynerius metus nevykdo jokios veiklos, - tikino L.Dinius. – Senų seniausiai nedirbu jokiu direktoriumi. Žinote, ten (Registrų centre – red. past.) yra tokių duomenų, kad žmonės, kurie jau 15 ar 20 metų gyvena Amerikoje, dirba Lietuvoje.“

Parlamentaras pripažino, kad bent jau oficialiai bendrovė „Šiaulių MAX‘as“ tebėra veikianti. Esą įmonė nėra išregistruota tik dėl biurokratinių kliūčių.

Pasak jo, tiek „Sodros“, tiek Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenys gali įrodyti, kad „Šiaulių MAX‘as“ nebevykdo veiklos, o jis įmonėje neina direktoriaus pareigų. Parlamentaras pažadėjo visus šiuos duomenis pristatyti A.Salamakinui. Tiesa, vyriausiąjį Seimo etikos sargą L.Dinius apkaltino neetišku elgesiu.


Šiame straipsnyje: Laimontas DiniusDinius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių