Lazdijų meras su keliais pavaldiniais sės į teisiamųjų suolą

Kauno apygardos prokuratūra su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė kyšininkavimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu kaltinamų Lazdijų rajono savivaldybės pareigūnų bylą. Į teisiamųjų suolą sės ir Lazdijų rajono meras konservatorius Artūras Margelis.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jis su kitais pareigūnais piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdami vienos politinės partijos narės palankumo ir palaikymo Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams Lazdijų rajono savivaldybės tarybos koalicijoje, pranešė prokuratūra.

Kaltinamajame akte teigiama, kad A.Margelis davė nurodymus savo pavaldiniams Investicijų skyriaus vadovui Vidmantui Pilviniui ir administracijos direktoriui Gintautui Salatkai bei V.Š. kuo skubiau įsteigti Marijai Bakšienei naują etatą įmonėje „Lazdijų šiluma“. Anot prokurorų, naujai pareigybei numatytas atlyginimas buvo kelis kartus didesnis nei ankstesnėje M.Bakšienės darbovietėje.

Meras esą ne tik piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, bet ir organizavo pavaldžių asmenų piktnaudžiavimą. Be to, vienasmeniškai nustatė valstybinėje įmonėje įdarbintos moters užmokesčio dydį, kuris viršijo net ir Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo darbo užmokestį.

„Tyrimo metu specialistai nustatė, kad etato įkūrimas valstybinei įmonei žalingas ir nenaudingas, neabejotinai, žalingas ir valstybei“, - sakė prokurorė Nomeda Urbonavičienė.

Šioje byloje kyšininkavimu kaltinamas ir aukštas pareigas užimantis valdininkas P.S. Jis esą priėmė kyšį, suteikiantį teisę nemokamai naudotis vieno iš Lietuvoje veikiančių pramogų centro bei jame esančio viešbučio, paslaugomis. Jomis naudojosi ir pastarojo šeimos nariai.

V.P. pateikti kaltinimai piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi dėl to, kad jis reikalavo iš Kauno verslininkų nemokamų vieno iš Lietuvoje veikiančių pramogų centro paslaugų.
„Jomis nemokamai naudojo ne tik jis ir jo šeimos nariai, bet ir 2011 m. rinkimų į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą komisijos nariai“, - ikiteisminio tyrimo detales atskleidė prokurorė.  
Kaltinamiesiems paskirtos kardomosios priemonės - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti, du iš jų laikinai nušalinti nuo pareigų Lazdijų rajono savivaldybėje.
Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad A.Margelis M.Bakšienę įdarbino, kad užsitikrintų jos balsą per mero rinkimus.

Penktadienį A.Margelis BNS atsisakė komentuoti bylą. Jis teigė neturįs duomenų apie jos perdavimą teismui. Meras šiuo metu nėra nušalintas nuo pareigų.
Anksčiau A.Margelis viešai neigė jam mestus įtarimus ir svarstė, kad STT galėjo tapti jo oponentų politinės kovos įrankiu. Pasak mero, M.Bakšienės balsas neturėjo lemiamos įtakos renkant jį meru - M.Margelį palaikė 20 tarybos narių, administracijos direktorių - 19 tarybos narių iš 25.

A.Margelis Lazdijų rajono meru perrinktas balandžio 12 dieną.
Jis mero pareigas taip pat ėjo 1997-2000 metais ir nuo 2007-ųjų iki šiemet vasarį vykusių savivaldos rinkimų.


Šiame straipsnyje: Artūras MargelisLazdijų meras

NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
Kaune tai geriausia meras duokles susirenka iš visokių firmų ,kurios mero pagalba devynis kailius lupa gyventojams .Tai siticerviz,UAB"kauno švara",NPC,AB"kauno energija" Įkainiai išgalvoti pagal debesis tampa kosminėmis sumomis.Valio bujojančiam merui!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių