LATGA-A palieka jos vadovas E.Vaitiekūnas

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) vadovo postą palieka jos vadovas Edmundas Vaitiekūnas.

Pasak pranešimo, nutarimą nutraukti darbo sutartį dėl A.Vaitiekūno pensinio amžiaus šalių susitarimu lapkričio 22-ąją priėmė LATGA-A taryba. Pasiūlymą pateikė pats agentūros vadovas.

Naujasis vadovas bus skiriamas gruodžio 20 dieną per LATGA-A tarybos posėdį.

E.Vaitekūnas dirbo LATGA-A direktoriumi nuo pat organizacijos įkūrimo pradžios 1991 metais.

LATGA-A veikla šiemet sulaukė dalies autorių kritikos - jie birželį skundėsi prokurorams dėl neva išpūstų administravimo išlaidų, neaiškios lėšų skirstymo tvarkos ir autorių neinformavimo apie agentūros veiklą. Tuomet pareiškimą prieš LATGA-A vadovybę pasirašė Andrius Mamontovas, Raigardas Tautkus, Gabrielius Liaudanskas (Svaras), Marijonas Mikutavičius, Šarūnas Mačiulis, Igoris Kofas, grupių „Happyendless“, „Biplan“, „Reberlheart“ nariai ir kiti autoriai.

Gruodžio viduryje Vilniaus apygardos prokuratūra paskelbė, kad nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl LATGA-A veiklos. Pasak prokurorų, autoriai santykius su agentūra turėtų aiškintis civilinio proceso tvarka.

LATGA-A yra autorių teisių kolektyvinio administravimo asociacija, įkurta 1990 metais. Jos tikslas - kolektyviai administruoti autorių teisių turėtojų teises, rinkti ir paskirstyti autorinį atlyginimą už kūrinių panaudojimą, koordinuoti asociacijos narių veiklą, užtikrinti kuo platesnį Lietuvos ir užsienio autorių kūrinių panaudojimą, užkirsti kelią autorių teisių pažeidimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.

V. portretas
va pats jis ir buvo didziausias piratas....... stipk gnyda...

asdasd

asdasd portretas
Oba, o as tai maniau, kad ji jau tik prieki kojom isnes. Tai turbut ilgiausiai savo vietoje pradirbes zmogenas. Idomu, kodel jo darbo vaisiais niekas nesidomi. Va tik sunelis nuejo sunkeliais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių