L.Andrikienė: ministras turi atsakyti dėl incidento su Tibeto rėmėjais

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis privalo atsakyti į klausimus dėl Tibeto laisvės judėjimo grupės narių sulaikymo, penktadienį pareiškė Europos Parlamento narė Laima Andrikienė.

„Norėčiau žinoti, kokiu pagrindu žmonės su Tibeto vėliavomis buvo sulaikyti. Ir kas davė įsakymą juos išvaryti iš geležinkelio stoties, ir tuo labiau - sulaikyti? Ar geležinkelio stotis - kieno nors privati nuosavybė, į kurią pašaliniams įeiti draudžiama?“ - klausiama politikės išplatintame pranešime.

„Manau, vidaus reikalų ministras privalo atsakyti į šiuos klausimus. Tauta turi žinoti savo “didvyrius", - teigia L.Andrikienė.

Ketvirtadienį Kenos geležinkelio stotyje Vilniaus rajone sulaikyti iš Kinijos atvykstančio traukinio ''Saulė'' laukę Tibeto laisvės judėjimo grupės nariai.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) teigimu, sulaikytiesiems gali būti surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, nes jie pažeidė pasienio kontrolės punkto veiklos taisykles - nepateikė dokumentų, nepakluso pasieniečių nurodymams, į pasienio patikros zoną bandė patekti be pareigūnų leidimo.

Tibeto laisvės judėjimo grupės nariai pasipiktino pareigūnų veiksmais. Jie sakė traukinį norėję pasitikti su plakatais ir Tibeto vėliavomis, užėjo į salę, kur tarp svečių buvo ir Kinijos ambasadorius, bet pareigūnų buvo ištempti lauk.

Ketvirtadienį į Lietuvą atvyko pirmasis Vakarų Europą su Kinija per Kazachstaną, Rusiją, Baltarusiją ir Lietuvą jungiantis reguliarus konteinerinis traukinys „Saulė“.


Šiame straipsnyje: Laima Andrikienė,Tibetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

oi kliba

oi kliba portretas
ministeriui kedele .tuoi teks i birza stoti .arba kaip Sadeckui pradeti nuo keliu inspektoriaus darbo.

x failas

x failas portretas
ministras dave suprasi kad demokratija ir laisve yra PINIGUOSE,ir tik PINIGUOSE:-)))

leonas

leonas portretas
Tai duokit laisve klaipedos krastui.Gal su plakatais irgi stovesim.Geriau musu vaiku namam padetu,tibetas toli.
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių