L. Linkevičiaus prioritetas metams: geresni santykiai su kaimynais

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius per artimiausius metus tikisi pagerinti Lietuvos santykius su kaimynais ir pasiekti pažangos sprendžiant Baltarusijos politinių kalinių klausimą.

Tokius prioritetus ministras įvardijo ketvirtadienį per diskusiją Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų universitete, paklaustas, kokius tikslus kelia užsienio politikoje artimiausiems metams.

„Santykiai su kaimynais - norėčiau, kad tai nebūtų tokia problema, kokia yra šiandien, kad mes nesipeštume, neieškotume, kaip vieni kitiems atsikirsti“, - sakė L. Linkevičius.

Paklaustas, kas santykiuose su kaimynais būtų kitaip, jis atsakė: „Mes tada kartu darytume bendrus darbus“.

„Paminėsiu tą pačią Lenkiją. Jeigu mes nesikalbėjome ilgą laiką, dabar kalbamės. Dabar jau galime kartu kreiptis į Europos Sąjungą su tam tikromis iniciatyvomis, ko nebuvo ilgą laiką. Mes esame sutarę ne tik su Lenkija, bet ir su kai kuriais kitais, kad važiuosime kartu į Rytų partnerystės šalis“, - teigė L. Linkevičius.

Jis taip pat sakė, jog norėtų daugiau pažangos Baltarusijoje, kad ši šalis nenusisuktų nuo europinės krypties.

„Kalbu apie politinį dialogą, kalbu apie padėtį su politiniais kaliniais. Ypatingai kai kurie iš ten kenčia žeminančiomis aplinkybėmis. Suprantame, nėra lengva, tačiau tikimės, kad kolegos Baltarusijoje supranta tą situaciją, manome ir tikime, kad jie vis dėlto pakeis savo požiūrį“, - kalbėjo L. Linkevičius.

Ministras vylėsi, kad po metų „galėsime kalbėti apie konstruktyvius santykius su Rusija, o ne vien tik apie priešpriešą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jotautas

Jotautas portretas
Atsiprašai pano lenko, ir yra prioritetas metams per nuolankumą. Kasmet ponas Linkevičius turės atsiprašyti pano Sikorskio norit igauti imunitetą - prioritetą gerai kaimynistei. Neatsiprašysi - špyga taukuota iš pnovie lenkų, o ne prioritetas elektros linijoms per Lenkiją, lietuvių transpotui ir lietuviškoms mokykloms Suvalkų krašte. Dovidziene, pan Linkevič, treniruokitės kaip gražiau atsiprašinėti...

nuomonė

nuomonė portretas
šlykštus, nutukęs padaras,o vadovauti vis dar nori.

gerai

gerai portretas
kad ne vien tik linkevičius politiką daro, o tai mes užsiknistume atsiprašinėdami visų ir visur nežinia už ką.Per lenkiją privalės eiti elektros linijos, nori ji to, ar ne, nes taip yra ES planuose. Ir joks suknistas tomaševskis ar sikorskis nieko nepadarys. Reikėjo lieuviams daugiau pasistengti, kad tie lenkai nepapultų į seimą, dabar turėsime atsikratinėti jų nevisprotiškų siūlymų ir kitokių baisybių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių