Kyšininkavimu įtariamas prokuroras paleistas už užstatą

Trečiadienį pavakare Vilniaus pirmame teisme apklaustas kyšio paėmimu įtariamas Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras.

Tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Mindaugas Dūda suimti įtariamojo teismo neprašė. Iki vakaro prokuroras turėtų būti paleistas.

Su 30 tūkst. litų kyšiu sulaikytas prokuroras paleistas už užstatą. Jam taip pat skirta kardomoji priemonė  – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei uždrausta bendrauti su tam tikrais asmenimis.

„Nėra įstatyminio pagrindo“, - paklaustas kodėl prokuroras neprašoma suimti, portalui diena.lt atsakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras M.Dūda.

Vedamas į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) automobilį, prokuroras į žurnalistų klausimus neatsakė.

Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras buvo sulaikytas pirmadienį vakare, degalinėje netoli Kauno. Jį STT pareigūnai sulaikė vos tik jis paėmė kyšį – 30 tūkst. litų.

Tyrimas dėl prokuroro kyšininkavimo pradėtas birželio 19 d. Jį pradėjo naujasis generalinis prokuroras Darius Valys.

Tą pačią dieną prokuratūra STT pranešė, kad prokuroras pinigų reikalauja už kardomosios priemonės – suėmimo pakeitimą švelnesne į užstatą vienam įtariamajam.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente. Iš prokurorų ir STT pareigūnų sudaryta tyrimo grupė.

Prokuroras dažniausiai tirdavo su žmonių prekyba ir prostitucija susijusias bylas.

Kokioje byloje jis pažadėjo už solidžią pinigų sumą pakeisti kardomąją priemonę įtariamajam, kol kas neatskleidžiama. Jis tyrė garsiąją Vilniaus striptizo klubų „Eden“ bylą. Buvo nustatyta, kad šiuose klubuose šokėjos buvo verčiamos ne tik šokti, bet ir užsiimti prostitucija.

Šioje byloje įtarimai pareikšti 11 asmenų, vienas jų iki šiol buvo suimtas. „Kol vyksta ikiteisminis tyrimas negaliu pasakyti“, - paklaustas, ar prokuroras kyšio reikalavo ne iš šios bylos dalyvių portalui diena.lt sakė M.Dūda.

Įtariamasis antradienį nušalintas nuo prokuroro pareigų.


Šiame straipsnyje: prokuroraskyšis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių