Kuršių nerijoje sustiprintas aplinkosaugininkų budėjimas

Dėl užsitęsusios sausros Klaipėdos apskrityje vakar paskelbtas penktos klasės miškų gaisringumas. Baiminantis nelaimių ketinama apriboti žmonių lankymąsi miškuose.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdyba įspėjo, kad per sausrą nerekomenduojama degti ugnies ir specialiai įrengtose laužavietėse. Arčiau kaip 100 metrų nuo bet kokių miškų draudžiama kūrenti laužus ir naudoti šašlykines.

Rūkalių prašoma nedegti cigaretės ten, kur nėra šiukšliadėžių. Bet koks neatsargus elgesys su ugnimi dabar gali sukelti didelę nelaimę.

Vieni labiausiai saugotinų apskrityje yra Kuršių nerijos nacionalinio parko miškai, kuriuose gausu itin degių kalnapušių. Ypač didelis dėmesys miškams skiriamas dėl prieš dvejus metus įvykusios nelaimės, kai vadinamojo šimtmečio gaisro metu išdegė milžiniški plotai.

Kuršių nerijoje šiuo metu paeiliui budi po du regioninių aplinkos apsaugos departamentų ekipažus. Jie drauge su ugniagesiais ir Nacionalinio parko darbuotojais seka, kad miškuose neįsipliekstų liepsnos. Teritorija stebima ir iš specialių priešgaisrinių bokštelių.

Klaidžioti po Kuršių nerijos miškus kartą jau buvo uždrausta. Tokių prevencinių priemonių imtasi po didžiojo gaisro prieš dvejus metus.

"Klaipėda"



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių