Kultūros ministru TPP norėtų matyti VDA prorektorių A.Gelūną

Valdančiajai koalicijai priklausanti Tautos prisikėlimo partija (TPP) dėl galimybės kultūros ministro poste pakeisti Remigijų Vilkaitį kalbasi su Vilniaus dailės akademijos prorektoriumi studijoms Arūnu Gelūnu.

Oficialiai TPP lyderis Arūnas Valinskas kandidato neįvardija, pranešė LNK Žinios.

"Su daug kuo esu kalbėjęs ir šitoje vietoje manau, kad galima susilaikyti nuo komentarų. Kol kas (...) Pirmiausia kalbėsim su premjeru, o ne su žurnalistais", - ketvirtadienį sakė A.Valinskas.

Tuo metu pats A.Gelūnas neslėpė žinąs apie TPP svarstymus, tačiau esą apie tai "girdėjęs iš trečiųjų asmenų".

"Kai aš gausiu artikuliuotą pasiūlymą, aš tuomet viešai ir pasakysiu, nes dabar tikrai yra labai anksti", - paklaustas apie galimybę tapti kultūros ministru sakė prorektorius.
Anot A.Gelūno, daugiau naujienų galima laukti pirmadienį.

Balandžio pabaigoje TPP pareiškė nepasitikinti savo pačios deleguotu kultūros ministru R.Vilkaičiu. Iš pradžių į šį postą pasiūlytas partijos vadovas A.Valinskas, bet prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nepritarsianti jo kandidatūrai. A.Valinskui vėliau atsikirtus įžeidžiamais epitetais, premjeras A.Kubilius paskelbė nebeketinantis teikti jo kandidatūros.

Vėliau TPP pranešė į kultūros ministro pareigas siūlanti operos solistą Deividą Staponkų. Tačiau ir jo kandidatūrą A.Kubilius sukritikavo.

R.Vilkaitis kol kas nėra parašęs atsistatydinimo pareiškimo.


Šiame straipsnyje: tppKultūros ministrasVilkaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių