A. Kubilius nori sužinoti Lietuvos ir Rusijos premjerų pokalbio turinį

Ką Sankt Peterburge su Rusijos premjeru ir „Gazprom“ vadovu kalbėjosi Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius? Tai panoro sužinoti opozicijos lyderis, konservatorių vedlys Andrius Kubilius. Jis reikalauja pateikti A. Butkevičiaus ir D. Medvedevo pokalbių išklotines, mat abejoja paties premjero žodžiais.

A. Kubilius, pirmadienį surengtoje konferencijoje, pranešė, kad raštu kreipėsi į ministrą pirmininką ir nurodė pateikti susitikimo su D. Medvedevu „atmintines“.

„Norėčiau susipažinti su rašytinėmis atmintinėmis, norisi žinoti, apie ką kalbėtasi tuose pokalbiuose. Paskutinę savaitę premjeras parodė, kad jo pasakyti žodžiai gali būti paneigiami arba taisomi ir tai vyksta po to, kai jam užduodami tikslūs klausimai. Norime žinoti pilnai, apie ką buvo kalbėtasi. Ne tik apie dujas, gal apie kitus sektorius, elektros reikalus. Norėtume žinoti, ar nėra iš „Gazprom“ pusės reikalavimo, kad derybose su Gazprom ir Lietuva nedalyvautų Europos Komisijos atstovai“, - aiškino A. Kubilius.

A. Butkevičiaus elgesys – esą šis nėra nei girdėjęs, nei matęs „Gazprom“ atstovų memorandumo, kuriame dėstomi dujų milžinės reikalavimai Lietuvai dėl penktadaliu mažesnės dujų kainos – A. Kubilius lygino su vodeviliu.

Komentuodamas „Gazprom“ memorandumą, opozicijos lyderis teigė, kad minėtų reikalavimų esmė paprasta – Lietuva turi sutikti, kad suskystintų dujų terminalas (SGT), kuris dabar statomas, turėtų likti neveikiančiu.

„Jei įgyvendinti tokį memorandumą, tai būtų Lietuvos strateginių interesų išdavystė“, - aiškino A. Kubilius. Jis priminė, kad SGT galės veikti tik tada, kai magistraliniai dujotekiai bus perimti iš „Gazprom“. Tai yra susiję su III-čiojo energetikos paketo įgyvendinimu. „Terminalas be vamzdžių kontrolės perėmimo bus tik brangus metalo gabalas“, - nurodė A. Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

15m

15m portretas
Seimas konservatorių partiją yra pripažinęs teroristine organizacija. Šis Seimo nutarimas galioja, konservatoriai jo neužginčijo, o tai reiškia, kad Seimo nutarimo išvadas jie pripažino. Taigi, teisėtai į valdžią Lietuvoje atėjo teroristai, kurie vykdo pensininkų, invalidų, mažas pajamas gaunančių genocidą. Teroristų vykdomas genocido planas yra slaptas, nes į jų viešą organizacijos programą įtrauktas nebuvo. Genocido plano tikslas-numarinti (dėl maisto nepritekliaus, vaistų ir gydimo paslaugų neprieinamumo....) kuo daugiau pensininkų, invalidų, mažas pajamas gaunančių asmenų ir tokiu būdu sumažinti biudžeto išlaidas. Teisėtai į valdžią Lietuvoje atėję teroristai faktiškai vykdo pensininkų, invalidų, mažas pajamas gaunančių genocidą, o tai yra nusikalstama veika. Hitleris vykdęs genocidą taip pat teisėtai-per rinkimus atėjo į valdžią, tačiau Niurnbergo procese į tai atsižvelgta nebuvo. Pasipriešinimų slopinimui teroristai siunčia policiją, vidaus tarnybos pulkus, kurie faktiškai veikia analogiškai kaip nusikalstamos struktūros-gestapo ir SS. Teisėtai į valdžią Lietuvoje atėję teroristai taip pat gali būti pripažinti nusikaltėliais. Bet koks bendradarbiavimas su teroristais ir genocido vykdytojais yra nusikaltimas už kurį teks atsakyti.

pilietis

pilietis portretas
Kodėl Kubilas nurodinėja Butkevičiui ką jis turi pateikti? Pats daug pateikinėjo ką tarėsi?Greičiau jį reik kartu su Venckiene nuo arenos.

Matyt

Matyt portretas
Kubilius greit paklaus premjero, ką tas per pusryčius kalbėjosi su žmona.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių