A. Kubilių stebina Vyriausybės lėti darbo tempai

Pirmadienį Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius oficialiai kreipėsi į premjerą Algirdą Butkevičių, sveikindamas naująją Vyriausybę su pirmuoju darbo mėnesiu ir klausdamas dėl garsiai išreklamuotų, tačiau vis dar nesudarytų darbo grupių likimo.

„Džiaugiuosi, kad naujoji Vyriausybė žada tęsti daugelį 15-osios vyriausybės pradėtų darbų: patvirtino 15-osios Vyriausybės sudarytą šių metų biudžetą, svarsto tęstinius projektus, siūlo dar mūsų Vyriausybės parengtą gyvenamųjų pastatų renovacijos modelį, atmeta savų ministrų viešai išsakomus siūlymus išlaidauti ir svarsto apie tęstinumą energetikos srityje", – teigia A. Kubilius.

Opozicijos lyderis stebisi, kad per mėnesį naujoji Vyriausybė ir premjeras įstatymų nustatyta tvarka dar nesudarė viešai deklaruotų ir svarbių dviejų darbo grupių: nacionalinės energetikos nepriklausomybės strategijos nuostatoms svarstyti ir mokesčių sistemos pertvarkai parengti.

Premjero prašoma atsakyti, ar jį tenkina tokie darbo tempai ir kokios priežastys (politiniai nesutarimai koalicijos viduje, negebėjimas suformuluoti tikslių užduočių darbo grupėms, ekspertų nenoras dalyvauti grupių veikloje) neleidžia tokių Vyriausybės veiklai svarbių darbo grupių sudaryti efektyviau ir operatyviau.

Opozicija norėtų, jog premjeras viešai pasakytų, kada darbo grupės bus sudarytos, kokie asmenys dalyvaus jų veikloje ir kokios užduotys grupėms bus keliamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksandras

Aleksandras portretas
Ot, nerimstanti siela. Gal jau ši vyriausybė turėjo pastatyti AE? O gal išgauti skalūnines dujas? Apsičiupinėkit p. Kubiliau - pasižiūrėkit į save - ką padarėte per keturis metus apart Lietuvos praskolinimo ir naktinės mokesčių reformos? Nėra į ką net pažiūrėti... pasidžiaugti...

tomas

tomas portretas
Gal ir stebina, nes ši Vyriausybė dirbs pagal senosios Vyriausybės sudarytą biudžetą.Taip, kad Butkevičius šiais metais naujo dviračio neišras, šiuos metus teks minti tuo pačiu.

antanas

antanas portretas
Ponas A.Kubiliau o kas gavosi kai jus kaip kurmiai aklai viska darete,ir tiek pridarete per skubejima dabar tenka moketi ir uz elektra 50centu.Stai ta jusu kurmiska skuba tiek priskubejote,kad paciam raguotam nesusigauditu.Tokiu kaipm tu ir tavo saika reikia teisti.Bet jei nesendien bet teis atmink...nes cia tautos genocidas.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių