KT ėmėsi nagrinėti apkaltas parlamentarams A.Sacharukui bei L.Karaliui

Konstitucinis Teismas (KT) trečiadienį pradėjo nagrinėti parlamento kreipimąsi dėl apkaltų Seimo Krikščionių partijos frakcijos nariams Aleksandrui Sacharukui ir Linui Karaliui.

Spalio 6 dieną šiuo klausimu teisme rengiamas viešas posėdis, pranešė KT.

Nors Seimas į KT dėl apkaltų A.Sacharukui ir L.Karaliui kreipėsi atskirais prašymais, teismo sprendimu, jie sujungti į vieną bylą.

Seimui KT posėdyje atstovaus parlamentarai Vytenis Povilas Andriukaitis, Kęstutis Masiulis ir Seimo kanceliarijos Teisės departamento Valstybinės teisės skyriaus vyresnieji patarėjai Edvinas Mušinskis ir Pranas Žukauskas.

Į viešą posėdį taip pat kviečiami suinteresuoti asmenys- L.Karalius ir A.Sacharukas bei jų atstovai advokatai Saulius Žentelis ir Vygantas Barkauskas.

Seimas gegužės mėnesį nusprendė opozicinės Krikščionių partijos frakcijos nariams A.Sacharukui ir L.Karaliui pradėti apkaltos procesą, nes jie galėjo šiurkščiai pažeisti Konstituciją ir sulaužyti parlamentaro priesaiką.

Iš L.Karaliaus mandatą norima atimti už tai, kad jis atostogavo užuot dirbęs pratęstoje Seimo rudens sesijoje, sakė netiesą, sudarė galimybę pasinaudoti jo mandatu. A.Sacharukas Seimo nario mandato gali netekti už tai, kad 11 kartų neteisėtai balsavo L.Karaliaus kortele, dangstė savo nusižengimą.

Jei Konstitucinis Teismas pripažįsta, jog asmuo savo konkrečiais nurodytais veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją, Seimas balsuoja dėl parlamentaro mandato panaikinimo. Tokiam sprendimui priimti reikia 85 parlamentarų balsų.

Opozicinė Seimo Krikščionių partijos frakcija turi 12 narių. Ją sudaro daugiausia nuo Tautos prisikėlimo partijos atskilę parlamentarai.


Šiame straipsnyje: Sacharukaskaralius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių